Război Ucraina. Ce îi îndeamnă Ambasada Rusiei de la Chișinău pe cetăţenii ruşi să facă

Stan Filon 18.03.2022, 09:26
Război Ucraina. Ce îi îndeamnă Ambasada Rusiei de la Chișinău pe cetăţenii ruşi să facă

Rusia începe să facă demersuri ciudate în țările din proximitatea sa! Ultimul astfel de episod a avut loc în Republica Moldova, acolo unde Ambasada Rusiei a transmis deja un mesaj cetățenilor ruși. Oficialii au solicitat rușilor din Republica Moldova să contacteze Ambasada, dacă cumva au fost supuși unor acte de discriminare de orice fel. La fel s-a întâmplat și în România, în urmă cu o săptămână.

Solicitare ciudată din partea Ambasadei Rusiei la Chișinău

Așadar, Rusia vrea să afle dacă cetățenii ruși s-au simțit discriminați în Republica Moldova. Solicitarea a fost făcută de Ambasada Rusiei, care le-a cerut tuturor cetățenilor ruși care s-au simțit discriminați să transmită mesajul lor către Ambasada folosind e-mail-ul.

 „Dragi cetățeni ai Rusiei și compatrioți ruși! În legătură cu cazurile de discriminare pe motive naționale, lingvistice, culturale, religioase și de altă natură, precum și săvârșirea acțiunilor de violență sau acțiuni care amenință viața și sănătatea, puteți contacta adresa ambasadei la adresa electronică: [email protected]. Cererea trebuie să conțină datele de contact ale solicitantului. Toate cererile vor fi luate în considerare în ordinea stabilită”, se arată în nota informativă a ambasadei, transmite Știri.md.

Solicitare ciudata din partea Ambasadei Rusiei la Chisinau
Solicitare ciudata din partea Ambasadei Rusiei la Chisinau

Aceeași solicitare și în România

La fel s-a întâmplat și în România, când pe data de 11 martie Ambasada Federației Ruse de la București a postat pe resursele sale online un anunț prin care le-a cerut rușilor din România același lucru. Cei care au fost discriminați, au fost victime ale violenței sau amenințați, să anunțe misiunea diplomatică, prin mesaj pe e-mail. Ambasada nu a explicat motivele pentru care a colectat astfel de informații și nu se precizează în solicitarea respectivă dacă cetățenii ruși s-au simțit discriminați în ultima perioadă, de când a început războiul în Ucraina sau…dacă se simt discriminați în general.

În timp ce rușii se gândesc dacă au fost sau nu discriminați în țări precum Republica Moldova sau România, invadarea Ucrainei a ajuns în a 23-a zi. Se pare că bombardamentele rușilor au început din nou să se intensifice în orașul Lviv. Autoritățile locale au anunțat că s-au auzit mai multe explozii puternice, în mai multe zone din oraș, iar aeroportul se pare că este în flăcări. Un fum gros care poate fi observat de la mare distanță se ridică acum din aeroport.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...