Ambasada Rusiei, replică violentă la adresa lui George Simion. ”Obsesie patologică”. Ce spun despre liderul AUR

Diana Dumitrache, Anca Manolica 11.12.2020, 17:42
Ambasada Rusiei, replică violentă la adresa lui George Simion. ”Obsesie patologică”. Ce spun despre liderul AUR

Aşa cum era de aşteptat, în urma declaraţiilor făcute de liderul AUR, Ambasada Rusiei a reacţionat cu o replică violentă la adresa lui George Simion. Ce spun reprezentanţii misiunii diplomatice a Rusiei în România despre politician?!

Ambasada Rusiei, reacţie la atacurile lui George Simion

Declaraţiile controversate făcute de liderul AUR despre poporul rus nu au rămas fără răspuns. Ambasada Rusiei a dat o replică violentă la adrea lui George Simion, care spunea că “ruşii nu înţeleg decât dacă le dai una peste bot” şi că “reprezintă cel mai mare pericol pentru România din ultimii 200 de ani”.

Iată ce au declarat reprezentanţii diplomatici ai Rusiei la Bucureşti:

“Ambasadorul nu consideră potrivit să comenteze toate declaraţiile private provocatoare şi opiniile preconcepute ale unor persoane, care chiar intrând în marea politică, nu ştiu ce este cultura politică. Rusia urmăreşte, în mod consecvent, strategia de neingerinţă în afacerile interne ale altor ţări şi îşi demonstrează disponibilitatea de a menţine o relaţie bazată pe drepturi egale.

Este imposibil să nu fie remarcată ignoranţa istorică flagrantă a personajului menţionat, sau obsesia lui patologică de a falsifica istoria relaţiilor ruso-române. Astfel de abordare contrazice şi faptele istorice incontestabile”, a precizat Ambasada Rusiei la Bucureşti”, într-o reacţie pentru ziarul Libertatea.

De asemenea, instituţia aduce aminte de cuvintele „remarcabilului diplomat și om de stat român Nicolae Titulescu”, care în anii 30, destul de dificili, scria: „Istoria arată că Rusia a fost întotdeauna aliatul, și nu inamicul României”.

“În ciuda unor momente dificile care au existat în istoria relațiilor bilaterale, rămâne incontestabil faptul că țara noastră, de mai multe ori a acordat României un sprijin prietenesc în situații grele.

Înainte de a aduce acuzaţii neîntemeiate la adresa Rusiei şi a conducerii sale, îi propunem acestui personaj să citească în timpul liber textul Tratatului privind relațiile prietenești și de cooperare dintre Federația Rusă și România, semnat în 2003 de Ion Iliescu și Vladimir Putin”, mai spune ambasada.

Declaraţiile lui George Simion nu au rămas fără replică. Ce spune Ambasada Rusiei la Bucureşti despre liderul AUR

Declaraţiile lui George Simion nu au rămas fără replică. Ce spune Ambasada Rusiei la Bucureşti despre liderul AUR

Declaraţiile făcute de George Simion au stârnit controverse şi în mediul online

Afirmaţiile făcute de George Simion pentru Libertatea au stârnit controverse şi în mediul online, mulţi dintre internauţi criticându-l pe liderul partidului Alianța pentru Unirea Românilor, înființat în septembrie 2019 pentru declaraţiile deplasate.

“Trebuie să condiţionăm fiecare sprijin acordat peste Prut de primirea unor pachete de acţiuni, pe care statul român să le controleze în firmele de stat de acolo. Trebuie să fim implicaţi economic, chiar dacă asta va atrage o opoziţie din partea Moscovei.

La război ca la război! Trebuie să ne luptăm cu Moscova! Din păcate, ruşii sunt un popor civilizat mai târziu. Ei nu înţeleg decât dacă le dai una peste bot”, a spus fondatorul AUR.

Surpriza Alegerilor parlamentare 2020 din 6 decembrie a reprezentat-o, fără îndoială, numărul mare de voturi obţinut de Alianța pentru Unirea Românilor la nivel naţional. Mai exact, AUR s-a clasat pe locul al patrulea în România.

Urmăriți Impact.ro și pe
Diana Dumitrache
Sunt absolventă a Colegiului Naţional Roman-Vodă, Filologie, din Roman, precum şi a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Bucureşti, secţia Limba şi Literatura Română –...