Rata de infectare în București a crescut din nou. La cât s-a ajuns miercuri, 20 octombrie 2021

Nicu Stan 20.10.2021, 13:36
Rata de infectare în București a crescut din nou. La cât s-a ajuns miercuri, 20 octombrie 2021

Rata de infectare în București a crescut din nou, din nefericire. Rata de incidență crește de la o zi la alta, la fel ca și numărul celor răpuși de valul patru al pandemiei de coronavirus. La ce rată de infectare s-a ajuns miercuri, 20 octombrie 2021, în Capitală?

Rata de infectare din București bate un nou record. La ce rată de incidență s-a ajuns miercuri, 20 octombrie 2021

Este o nouă zi în care rata de infectare din București a înregistrat o nouă o creștere. Astfel, miercuri, 20 octombrie, incidența cazurilor de coronavirus în Capitală a ajuns la 16,51 la mia de locuitori.

În ziua precedentă, autoritățile anunțau că rata de infectare era de 16,44 la mia de locuitori în București.

Rata de infectare in Bucuresti, in crestere
Rata de infectare in Bucuresti, in crestere

Restricțiile, impuse mai mult pentru românii nevaccinați

Astfel, bucureștenii sunt obligați să respecte în continuare restricțiile stabilite de către Guvern, mare parte dintre ele fiind impuse pentru persoanele care nu au fost vaccinate.

Astfel, potrivit noilor măsuri, circulaţia persoanelor nevaccinate între orele 20.00 şi 05.00 este permisă doar cu declaraţie, ăn timp ce peroanele vaccinate pot circula nestingherite.

Masca de protecție, obligatorie în spațiile deschis

În plus, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară, a adoptat decizia care pune în aplicare măsurile stabilite de Guvern.

Astfel, CMBSU a instituit obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice închise sau deschise.

Ce restricții sunt acum valabile în Capitală

– Carantina de noapte între 20:00 şi 5:00 pentru persoanele nevaccinate. Cei vaccinaţi sau trecuţi prin boală nu au nevoie de declaraţie;

– Restaurante şi cinematografe deschise la jumătate din capacitate pentru vaccinaţi şi trecuţi prin boală;

– Evenimente private (nunţi, botezuri) la jumatate din capacitate (cel mult 200 de persoane), pentru vaccinaţi şi cei trecuţi prin boală;

– Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este interzisă;

– Săli de sport deschise la jumatate din capacitate pentru vaccinaţi şi cei trecuţi prin boală; activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună şi sunt vaccinate sau trecute prin boală;

– Magazinele se închid la ora 22:00

Klaus Iohannis a convocat o întâlnire de urgență la Cotroceni

Pe de altă parte, peședintele Klaus Iohannis a solicitat măsuir mai dure pentru a se combate astfel valul patru al pandemiei de coronavirus.

În acest sens, Klaus Iohannis a convocat, astăzi, la orele 17:30, o ședință la Palatul Cotroceni la care vor participa responsabilii guvernamentali, pentru a găsi soluții la criza de coronavirus care a înngenuncheat România.

Cine a fost chemat la Cotroceni

La întâlnirea de la Cotroceni vor participa coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, premierul Florin Cîțu, ministrul sănătății Attila Cseke, ministrul de interne Lucian Bode, șeful DSU Raed Arafat, precum și directoarea Centrului Național de Supaveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, Adriana Pistol.

Urmăriți Impact.ro și pe