La cât a ajuns rata de infectare în București. Deja s-a trecut de 16 la mie

Iancu Andreea, Ana Ionescu 17.10.2021, 15:05
La cât a ajuns rata de infectare în București. Deja s-a trecut de 16 la mie

Valul al patrulea al pandemiei de coronavirus a afectat îngrijorător România, care se confruntă cu un număr ridicat de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Situația din București nu pare să se îndrepte către o atenuare, de vreme ce rata de infectare în Capitală a trecut deja de 16 la mie. Cu toate acestea autoritățile transmit că nu vor introduce orașul în carantină, deși mai multe voci susțin această inițiativă.

Rata de infectare în București a trecut de pragul de 16 la mie

Incidența Covid-19 a făcut ca harta României să se coloreze în roșu în ultimele săptămâni, după ce tulpina Delta, majoritară deja la nivelul comunităților, a dus la răspândirea rapidă a virusului SARS-CoV-2. Astfel, mai multe localități ale țării se confruntă cu un număr îngrijorător de cazuri, printre cele mai afectate orașe fiind municipiul București și Timișoara. Astăzi, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a transmis că rata de infectare în București a trecut de 16 la mie, crescând de la 16,1 cât era sâmbătă, la 16,27 de cazuri.

Prin comparație, în urmă cu o săptămână, Capitala se afla la 13,6 la mia de locuitori. În contextul creșterii accentuate a numărului de cazuri Covid-19, mai multe voci, printre care Institutul Național de Sănătate Publică, au transmis că ar fi necesară introducerea carantinei în București. Cu toate acestea, vineri, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a respins propunerea INSP de carantinare a Bucureştiului şi a judeţului Ilfov, acesta din urmă înregistrând o incidență de 16,49 la mia de locuitori. Autoritățile abilitate au menționat doar că se vor intensifica controalele menite să verifice dacă sunt respectate măsurile de prevenire și combatere a răspândirii Covid-19.

Rata de infectare în București a trecut de 16 la mie
Rata de incidență Covid-19 în România

România a ajuns la 1.457.260 de cazuri de îmbolnăvire de la debutul pandemiei

Până astăzi, 17 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.457.260 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Totodată, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11.546 de cazuri noi de persoane infectate cu Covid-19. Pe de altă parte, în intervalul 16.10.2021 (10:00) – 17.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 299 decese (146 bărbaţi şi 153 femei), precum și un deces anterior intervalului de referinţă, în cazul unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

Situația din unitățile sanitare este una apăsătoare, autoritățile din România apelând la ajutorul Ungariei pentru a transfera câteva zeci de bolnavi Covid-19 în spitalele de peste graniță. Numărul persoanelor internate în unitățile sanitare din România a ajuns la 18.901. Dintre acestea, 1.750 se află la secția de Terapie Intensivă. Din totalul pacienţilor internaţi, 431 sunt minori, 394 fiind internaţi în secţii şi 37 la ATI.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...