Rata de infectare creşte în Bucureşti. Incidența a ajuns la 15,4 la mia de locuitori

Stan Filon, Alexandru Teodorescu 14.10.2021, 12:38
Rata de infectare creşte în Bucureşti. Incidența a ajuns la 15,4 la mia de locuitori

Rata de infectare a bătut din nou recordul negativ în București, ajungând joi la 15,42 la mia de locuitori, fiind cea mai ridicată de la începutul pandemiei de coronavirus. Școlile se pare că vor rămâne deschise, dacă este să ne luăm după ce s-a întâmplat în Ilfov, unde DSP a recomandat trecerea cursurilor în online, însă prefectul a refuzat.

Rata de infectare a explodat pur și simplu în Bucureşti

Potrivit DSP București, rata de infectare a ajuns joi la 15,42 la mia de locuitori, după ce luni incidența a fost 14,2 la mie,  marți – 14,71, iar miercuri – 15,1. CMBSU a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.

De asemenea, potrivit prefectului Alexandra Georgiana Văcaru, angajatorii, la stat sau la privat, care au mai mult de 50 de salariați sunt obligați să organizeze programul de lucru pe grupe. STB va pune mai multe mașini pe trasee, pentru a se evita aglomerările.

Rata de infectare a explodat pur si simplu in Bucuresti
Rata de infectare a explodat pur si simplu in Bucuresti

Ce se întâmplă cu școlile

Școlile din București se pare că vor rămâne deschise chiar și la această rată de incidență, la fel cum s-a întâmplat și în județul Ilfov, unde DSP a recomandat trecerea cursurilor în online, însă prefectul a refuzat. Mai mult, ministrul demis al Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că DSP Ilfov și-a depășit autoritatea.

Cîmpeanu spune că înțelege îngrijorarea părinților care au decis ca copiii lor să învețe în online, dar speră că aceștia rămân în case și nu se plimbă prin mall-uri.

„Îmi place să cred că în acele şcoli, 347 plus cele 85 de şcoli în care activitatea cu prezenţă fizică este suspendată, părinţii copiilor înţeleg că dacă nu merg la şcoală, nu merg în colectivitate, nu merg nici în alte locuri precum mall-uri sau acţiuni culturale sau parcuri. Îi place mie să cred. Din ce am mers astăzi prin Bucureşti am văzut că e efervescenţă foarte mare pe străzile Capitalei. Dar sunt convins că nu sunt acei elevi care au trecut în online, că dacă au trecut în online înţeleg că vor să stea acasă ca să evite pericolul de infectare şi ca să înveţe, atât cât se poate învăţa în online. Îmi place să cred că aceia care spun că învăţământul online este varianta fericită nu au problemele pe care le-am întâmpinat eu din perspectiva conectivităţii”, a spus Cîmpeanu, la Digi24.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...