Răsturnare de situație: Roman Abramovich nu a cumpărat clubul Goztepe. Ce a ajuns să facă „oligarhul lui Putin” pentru un milion de dolari

Sorin Barbu 06.04.2022, 10:54
Răsturnare de situație: Roman Abramovich nu a cumpărat clubul Goztepe. Ce a ajuns să facă „oligarhul lui Putin” pentru un milion de dolari

Presa din Turcia a scris că Roman Abramovich a cumpărat Goztepe, dar președintele clubului a negat această informație și a spus că nici măcar nu a existat o discuție în acest sens. „The Sun” scrie de ce ar fi fost imposibilă o asemenea achiziție. Oligarhul rus nu ar mai avea bani nici măcar să-și plătească oamenii din staff.

Roman Abramovich nu este patronul clubului Goztepe

Numele lui Roman Abramovich a fost foarte des rostit după declanșarea războiului din Ucraina, în urmă cu 42 de zile. Jurnaliștii au amintit că este considerat „oligarhul lui Putin”, dar au vorbit și despre implicarea lui în discuțiile dintre Ucraina și Rusia, deși se află pe lista afaceriștilor ruși sancționați de Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană.

La întâlnirea de la Istanbul, unde rușii și ucraineni au încercat să găsească un plan de pace, a fost fotografiat lângă președintele Turciei și chiar a avut o întâlnire privată cu Recep Erdogan, al cărei conținut nu a fost dezvăluit.

Presa din Turcia a scris că după ce a scos la vânzare clubul Chelsea, Abramovich ar vrea să cumpere Goztepe. Iar acum câteva ore s-a scris că înțelegerea a fost parafată. Președintele formației aflate pe locul 18 în prima ligă din Turcia a negat vehement această informație.

„Abramovich nu a ajuns la niciun acord și nu a vorbit cu nimeni despre preluarea clubului. Nu există așa ceva!

Am citit în presă că Abramovich ar fi preluat clubul, dar nu este adevărat. Vom face anunțurile necesare atunci când discuțiile referitoare la aceste probleme vor fi serioase”, a declarat Talat Papatya, președintele lui Goztepe, pentru DHA.

Roman Abramovich nu mai are bani pentru salariile angajaților

The Sun a publicat o informație uluitoare, despre omul de afaceri rus a cărui avere este estimată la 11 miliarde de euro. Roman Abramovich nu are bani să plătească salariile angajaților din staff-ul personal și a încercat să împrumute un milion de dolari. A fost refuzat chiar și de cei din familia Rothschild, care au imperiu de 20 de miliarde de dolari.

„Roman Abramovich și-a implorat prietenii bogați de la Hollywood să-i împrumute câte un milion de dolari pentru a-l menține pe linia de plutire. Cere cu disperare pentru a-și plăti staff-ul, al cărui salariu este de 750.000 de dolari pe săptămână”, anunță thesun.co.uk.

Jurnaliștii scriu că în atenția autorităților britanice s-ar afla și fosta a lui Roman Abramovich. Irina Abramovich trăiește într-o vilă de aproape 20 de milioane de euro cu cei cinci copii. A primit o sumă foarte mare în urma partajului, iar acum se teme ca averea ei de aproape 600 de milioane de euro să nu aibă de suferit din sancțiunilor la care este supus fostul soț.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe