Roman Abramovich, lângă Recep Erdogan, la negocierile dintre Rusia și Ucraina. Cum arată patronul lui Chelsea după ce s-a zvonit că a fost otrăvit

Sorin Barbu 29.03.2022, 13:41
Roman Abramovich, lângă Recep Erdogan, la negocierile dintre Rusia și Ucraina. Cum arată patronul lui Chelsea după ce s-a zvonit că a fost otrăvit

Roman Abramovich este considerat un personaj-cheie în negocierile dintre Federația Rusă și Ucraina. Vladimir Putin a fost cel care și-a dat acordul ca patronul lui Chelsea să participe la discuțiile oficiale, dar mai ales la cele neoficiale. Omul de afaceri rus se află și acum la Istanbul la întâlnirea găzduită de Recep Erdogan. Este prima lui apariție după ce în presă au apărut zvonuri că ar fi fost otrăvit la una dintre întâlnirile dintre delegațiile din Rusia și Ucraina.

Roman Abramovich s-a întâlnit cu Erdogan, înainte de negocierile dintre Rusia și Ucraina

Roman Abramovich este prezent la întâlnirea de la Istanbul în care delegațiile din Rusia și Ucraina încearcă să găsească o soluție pașnică a războiului început pe data de 24 februarie. Patronul lui Chelsea a fost fotografiat foarte aproape de președintele Turciei, semn că se bucură de o relație specială cu Recep Erdogan.

De altfel, Pravda scrie că înainte de această întâlnire Roman Abramovich s-ar fi întâlnit cu președintele Turciei, dar și cu ministrul de externe al acestei țări, Mevlut Cavusoglu, la Palatul Dolmabahce. Conținutul discuțiilor nu a fost dezvăluit. Rușii au anunțat că omul de afaceri nu face parte din delegația oficială de la Kremlin.

Un lucru este cert, Roman Abramovich este supus sancțiunilor SUA și UE și a plecat din Israel în Turcia, țara care nu s-a alăturat acestei campanii împotriva oligarhilor ruși. Iahtul său de cinci sute de milioane de euro a ajuns la Bodrum, iar paza de coastă i-a îndepărtat pe protestatarii care au încercat să blocheze ambarcațiunea de lux.

Cum arată Roman Abramovich, după ce s-a zvonit că a fost otrăvit

În timpul negocierile dintre Rusia și Ucraina, de la Istanbul, Roman Abramovich nu a stat la masa la care s-au purtat discuțiile, dar a purtat căști, în care auzea traducerea, și a fost filmat foarte aproape de purtătorul de cuvânt al lui Erdogan.

Pentru patronul lui Chelsea a fost prima apariție după ce s-a zvonit că ar fi fost otrăvit la una dintre întâlnirile de pace.

„Abramovich arată bine la negocierile de la Istanbul. Agenția rusă RIA a publicat, pe canalul de Telegram, imagini cu Roman Abramovich, care arată bine la discuții.

Există suspiciuni că patronul lui Chelsea ar fi fost otrăvit la precedenta rundă de negocieri. O sursă apropiată lui Ambramovich a transmis BBC că acesta s-a recuperat și că este concentrat pe negocierile de încercare a stopării războiului”, notează BBC.

https://twitter.com/i/status/1508733872787369997

Presa din Anglia scria în urmă cu câteva ore că finanțatorul ar fi avut probleme serioase și că la un moment dat și-ar fi pierdut chiar vederea, după ce ar fi intrat în contact cu o substanță toxică. Există însă și jurnaliști care susțin că ar fi vorba de o campanie de imagine în care „oligarhul lui Putin” să fie zugrăvit în culori prietenoase.

Urmăriți Impact.ro și pe