Răsturnare de situație pe scena politică. Cine crede Cristian Tudor Popescu că va fi noul premier al României

Redacția IMPACT 11.10.2019, 12:07
Răsturnare de situație pe scena politică. Cine crede Cristian Tudor Popescu că va fi noul premier al României

Cristian Tudor Popescu a comentat votul de joi de la moțiunea de cenzură, în urma căruia a fost demis Guvernul Dăncilă. Scriitorul și gazetarul a analizat la cald scena politică din România și a venit și cu unele previziuni privind politica din România.

Cristian Tudor Popescu e de părere că demiterea Guvernului Dăncilă va influența puternic campania pentru alegerile prezidențiale. Aceasta începe, în mod oficial, pe 12 octombrie.

Odată ce Dăncilă a fost demisă din funcția de premier și doar asigură, interimar, activitatea la Palatul Victoria, CTP crede că alți candidați la prezidențiale vor avea de câștigat din această situație. Unul dintre ei este Mircea Diaconu.

Iar Victor Ponta este, în opinia jurnalistului, cel mai periculos.

Cine crede Cristian Tudor Popescu că va fi noul premier

Cristian Tudor Popescu, prima reacție după ce Guvernul Dăncilă a fost demis: “Ceaușismul a căzut la vot!”
Cristian Tudor Popescu, prima reacție după ce Guvernul Dăncilă a fost demis

Președintele Klaus Iohannis rămâne favorit pentru câștigarea cursei prezidențiale, Victor Ponta este periculos, iar șansele lui Mircea Diaconu de a intra în turul al doilea cresc, crede scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu.

„Președintele Iohannis face tot exercițiul acesta cu alegerile anticipate în beneficiul campaniei sale electorale. Cheamă el partidele la Cotroceni, au loc consultări, el deține prim-planul în continuare și asta face parte din campanie”, a spus Cristian Tudor Popescu, joi seara, la Digi24.

CTP crede că Ludovic Orban are mari șanse să fie desemnat viitorul premier. Numai că PNL are nevoie, în această situație, și de susținerea altor partide, în principal cele care au și votat moțiunea de cenzură.

În plus, are și ceva probleme legate de integritate, în discurs și-n abordare.

„Ar trebui găsită o altă persoană. Dl. Orban s-a implicat politic mult prea tare, a avut niște discursuri de Cațavencu, niște strigăte, niște manifestări care i-au mâncat mult din credibilitatea ca premier. Premierul trebuie să fie o persoană sobră, o persoană tehnică, aplicată, asta vor oamenii, cetățenii asta speră. N-au nevoie acolo de o persoană care să țină discursuri răcnite, fulminante în postul de premier. Asta faci în Parlament. Or, domnul Orban a făcut cam mult lucrul ăsta până acum, deci după părerea mea nu are mare credibilitate în postura de premier”, spune Cristian Tudor Popescu.

„Primul care poate câștiga din povestea asta este dl. Diaconu. Am spus-o demult: dacă pică doamna Dăncilă, pot să migreze destui votanți. Aici nu e vorba de partid. Nu e vorba să-l sprijine PSD, este vorba de votanții PSD, cărora nu le plac perdanții și care nu o mai votează pe Dăncilă. Acum, unde să se ducă în altă parte? Că singurul  votant cu un profil apropiat de al PSD-ului este dl. Diaconu. Nu e nici de stânga, nici de dreapta, n-are nicio legătură”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Urmăriți Impact.ro și pe