Cristian Tudor Popescu, prima reacție după ce Guvernul Dăncilă a fost demis: “Ceaușismul a căzut la vot!”

Cristian Tudor Popescu, prima reacție după ce Guvernul Dăncilă a fost demis

Cristian Tudor Popescu a avut prima reacție, după ce Guvernul Dăncilă a fost demis. Moțiunea de cenzură a trecut, joi, 10 octombrie, cu 238 de voturi împotriva Vioricări Dăncilă. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a transmis un mesaj important pe o rețea de socializare, imediat după ce rezultatul a fost anunțat oficial.

Cristian Tudor Popescu, prima reacție după ce Guvernul Dăncilă a fost demis

Cristian Tudor Popescu a făcut primele declarații, după ce Guvernul Dăncilă a fost demis.

Moțiunea de cenzură a trecut. Guvernul Dăncilă a fost demis

Moțiunea de cenzură a trecut. Guvernul Dăncilă a fost demis

“Ceaușismul a căzut la vot!

Cu 30 de ani în urmă, guvernul ceaușist a fost înlăturat prin Revoluție. Dar Revoluția este sălbatică, fără reguli, incontrolabilă, contestabilă și contestată apoi ani de-a rândul.

Acum, urmașul guvernului ceaușist, guvernul Dăncilă, a fost dărâmat în mod democratic, prin vot. Incontestabil. Depinde de opoziție, care este cât se poate de fragmentată, dacă va reuși să ofere rapid o alternativă viabilă la guvernarea pesedistă, ca oamenii să înțeleagă ceva din reușita acestei moțiuni – așa, PSD poate fi eliminat din prim-planul politicii românești.

Dacă nu, plasmodia roșu-albăstrie se va reface!”, a scris Cristian Tudor Popescu pe pagina de facebook.

Anterior, Cristian Tudor Popescu susținea că moțiunea trebuie privită ca pe o Revoluție și făcea o paralelă între 2019 și 1989.

“Ceaușescu tăiase toate legăturile cu Occidentul, renunțase la Clauza națiunii celei mai favorizate în raport cu SUA, chiar înainte să i-o anuleze americanii. Nu-l mai invita nimeni din Vest, nicăieri. Pe de altă parte, nici lagărul comunist est-european, în cap cu URSS-ul lui Gorbaciov, nu-l înghițea. Nu altfel stau lucrurile cu V. Dăncilă. În America s-a dus chemată de nimeni, vicepreședintele Mike Pence nici n-a băgat de seamă că a trecut pe la Washington premierul României. După ce s-a pupat în aer cu cine a găsit pe holuri, s-a întors în România, Europa, unde o așteptau teanc invitațiile la Paris, Berlin, Madrid, Roma, Viena, ba chiar și Londra”
Cristian Tudor Popescu, despre moțiunea de cenzură