Răsturnare de situație în cazul descalificării lui Novak Djokovic de la US Open. Arbitra s-a prefăcut! Cine crede asta

Marian Cărăvan 12.09.2020, 09:00
Răsturnare de situație în cazul descalificării lui Novak Djokovic de la US Open. Arbitra s-a prefăcut! Cine crede asta

Descalificarea lui Novak Djokovic de la US Open după ce a lovit cu mingea în gât o arbitră de linie a fost cel mai discutat subiect al săptămânii. Au ieșit însă la iveală noi detalii și putem asista la o răsturnare de situație. Se vehiculează ideea că arbitra s-a prefăcut, iar descalificarea liderului mondial nu e justificată.

Răsturnare de situație în cazul descalificării lui Novak Djokovic de la US Open

Cu siguranță nimeni nu s-ar fi așteptat ca liderul ATP să treacă prin așa ceva la US Open. În timpul meciului din optimi cu spaniolul Pablo Carreno Busta, Novak Djokovic a expediat o minge care a lovit în gât o arbitră de linie. Deși de pe filmări se poate observa că nu a fost o lovitură intenționată, mai ales că Djokovic nici nu se uita în direcția în care a expediat mingea, arbitra s-a prăbușit brusc și la scurt timp organizatorii au decis excluderea liderului mondial de la US Open, pentru a da un exemplu celorlalți sportivi.

Fostului manager al tenismenului sârb, Niki Pilic, i se mare o măsură dură și consideră că Novak Djokovic este victima unei nedreptăți.

„După părerea mea, Novak Djokovic a lovit-o din întâmplare pe arbitra de linie. Sancțiunea trebuia să fie pierderea unui game – nu e normal să elimini cel mai bun jucător din lume pentru atât.

Eu cred că și arbitra s-a cam prefăcut, nu cred că a fost o lovitură atât de puternică.

Iar dacă era Roger Federer în locul lui Djokovic nu ar fi fost niciodată descalificat”, a declarat Niki Pilic în presa din Serbia.

Laura Clark a primit amenințări cu moartea. Djokovic i-a luat apărarea

Laura Clark, arbitra lovită cu mingea de Novak Djokovic, a primit mai multe amenințări cu moartea pe rețelele de socializare.

I-a luat însă apărarea chiar Novak Djokovic, un gest care arată un comportament de campion adevărat.

„Dragii mei, vă mulţumesc pentru mesajele pozitive. De asemenea, vă amintesc că arbitrul de linie care a fost lovit de minge are nevoie de susţinerea comunităţii noastre. Nu a greşit cu nimic. Vă rog pe toţi să o susţineţi în această perioadă”, a postat Novak Djokovic.

Campionul ediției din 2019 de la US Open, Novak Djokovic adunase la actuala ediție, pentru calificarea în optimi, 180 de puncte şi 250.000 de dolari. Puncte și bani pe care i-a pierdut în urma deciziei USTA. Și asta nu e tot!

Liderul clasamentului mondial a mai fost sancţionat cu 20.000 de dolari, pentru că nu a mers la conferinţa de presă de după meciul din optimi, cu Pablo Carreño Busta.

Urmăriți Impact.ro și pe