Răsturnare de situație în cazul Caracal! Ce apare în certificatul de deces al Alexandrei Măceșanu

Redacția IMPACT 06.01.2020, 14:31
Răsturnare de situație în cazul Caracal! Ce apare în certificatul de deces al Alexandrei Măceșanu

Apar noi informații cu privire la cazul din Caracal ce a șocat și a îndurerat o țară întreagă. Luiza Melencu, o elevă în vârstă de 19 ani, a dispărut în data de 14 aprilie 2019, iar cazul său s-a legat de cel al Alexandrei Măceșanu, fată dispărută pe 24 iulie, reclamând la o zi distanță că a fost răpită, sechestrată și violată într-o casă din Caracal. Cazul a devenit cu atât mai cutremurător atunci când s-a aflat că Dincă nu a acționat singur, ci a mai avut un complice. Acesta este vecinul, dar și bunul său prieten, totodată, Ștefan Risipiceanu.

Cazul Caracal, noi informații cu privire la decesul Alexandrei Măceșanu

Au trecut deja patru luni de când Alexandra Măceșanu a fost răpită de Gheorghe Dincă și încă nu se știe ce s-a întâmplat cu adolescenta. În acest sens, membrii familiei Măceșanu au făcut tot ce le-a stat în putere, au depus documente, au făcut plângeri la CSM, SIIJ și alte instuții, au cerut reacuzarea procurorilor, etc. Dar polițiștii au încetat să o mai caute pe Alexandra, iar cu puțin timp înainte de Crăciun, pe 23 decembrie, familia a fost chemată de autorități să ridice certificatul de deces al fetei.
Surse apropiate anchetei au declarat pentru evz.ro că certificatul de deces al Alexandrei Măceșanu are drept dată de deces ziua de 26 iulie 2019, însă în ziua respectivă Gheorghe Dincă, autorul recunoscut al faptelor, era deja reținut de autorități, aceleași autorități care intraseră și în curtea autorului pentru a încerca să descopere ce s-a întâmplat mai exact în locuința acestuia.

Ghoerghe Dincă, autorul faptelor odioase din Caracal.
Ghoerghe Dincă, autorul faptelor odioase din Caracal.

Un criminolog explică, însă data morții Alexandrei Măceșanu. Acesta spune că este posibil ca data notată în actul constatator al INML (n.red. cel în baza căruia s-a emis certificatul de deces al tinerei) este trecută pentru a susține rechizitoriul pe care-l pregătesc procurorii pentru trimiterea în judecată a lui Gheorghe Dincă, în următoarele zile. Această informație legată de deces se pliază perfect pe o explicație dată de un experimentat criminolog, parte din anchetă, pe care am mai consemnat-o pe evz.ro, atunci când acesta a făcut-o publică.
Procurorii DIICOT trebuie să trimisă dosarul lui Gheorghe Dincă în judecată până la 27 ianuarie, altfel acesta va putea fi pus în libertate. Mandatul de arestare preventivă i-a fost prelungit de mai multe ori, dar potrivit articolului 23 din Constituție și a articolului 246 din Codul de Procedură Penală, „Durata totală a arestării preventive a inculpatului în cursul urmăririi penale nu poate depăși un termen rezonabil și nu poate fi mai mare de 180 de zile”.

Urmăriți Impact.ro și pe