Răsturnare de situație cu părintele Calistrat. Cum a fost filmat după Crăciun, puțină lume se aștepta

Stan Filon, Gabriel Alexandru 29.12.2022, 18:03
Răsturnare de situație cu părintele Calistrat. Cum a fost filmat după Crăciun, puțină lume se aștepta

Răsturnare de situație cu părintele Calistrat! Preotul care a șocat opinia publică, după ce a fost filmat în timp ce lovește o enoriașă, s-a întors la locul de muncă! Părintele și-a ispășit sentința și s-a reîntors în altar, chiar înainte de Crăciun.

Răsturnare de situație cu părintele Calistrat

Așadar, părintele Calistrat s-a reîntors în biserică. Omul lui Dumnezeu a ținut slujba de Crăciun, în fața a zeci de enoriași, după ce fusese suspendat pentru câteva luni. Suspendarea a venit după ce acesta a fost filmat în timp ce lovește pur și simplu o enoriașă, care cadă lată la pământ.

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei spun că cercetarea a fost finalizată și că pedeapsa a fost ispășită. Mai exact, Mitropolia Moldovei și Bucovinei a cprecizat pentru Libertatea că cercetarea în cazul preotului Calistrat Chifan este finalizată încă de pe 23 noiembrie. La scurt timp după ce au apărut filmările în care pr. Calistrat lovește o enoriașă în curtea bisericii, care apoi se prăbușește la pământ, el a fost oprit de la slujire. Acum că preotul Calistrat și-a ispășit pedeapsa, acesta a redevenit preot cu drepturi depline, după cum a declarat Lucian Apopei, director de comunicare al Arhiepiscopiei Iașilor.

Rasturnare de situatie cu parintele Calistrat
Rasturnare de situatie cu parintele Calistrat

„Pentru un preot este un lucru foarte dureros să nu poată sluji”

„Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor, care s-au încheiat pe 23 noiembrie. Atunci s-a luat decizia de a fi oprit pentru încă o perioadă de 30 de zile de la slujirea celor sfinte. Poate spuneți că e o pedeapsă prea blândă, însă pentru un preot este un lucru foarte dureros să nu poată sluji. Mai mult, această pedeapsă i-a afectat și pe credincioșii care au continuat să vină la Mănăstirea Vlădiceni, dar nu s-au mai putut spovedi, cum făceau de obicei, la părintele Calistrat”, a declarat Lucian Apopei, director de comunicare al Arhiepiscopiei Iașilor.

Cu toate că Arhiepiscopiei Iașilor i-a aplicat o pedeapsă care a expirat deja, se pare că ancheta penală la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean este în continuare în desfășurare. Cele două femei care au spus că au fost agresate de preot au depus o plângere la poliție pe numele acestuia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...