Răspunsul Rusiei după amenințările lui Joe Biden. „Pot contribui la destabilizarea situației”

Beatrice Dumitru 20.01.2022, 14:37
Răspunsul Rusiei după amenințările lui Joe Biden. „Pot contribui la destabilizarea situației”

Președintele american Joe Biden a spus că este convins că Vladimir Putin va ordona invadarea Ucrainei și a promis „dezastru pentru Rusia” în acest caz. Comentariile liderului de la Casa Albă nu au rămas fără ecou la Moscova, iar răspunsul Kremlinului a fost promt. „Remarcile lui Joe Biden sunt destabilizatoare”, a replicat Moscova.

Răspunsul Rusie pentru Joe Biden

Occidentul se teme de un atac al Rusiei asupra Ucrainei după ce a masat peste 127.000 de soldați la granița cu țara vecină. În acest context, președintele SUA a avertizat că Moscova că va plăti dacă se va întâmpla acest lucru, invocând sancțiuni bancare fără precedent și interzicerea tranzacțiilor în dolari. El a subliniat, de asemenea, riscul unor pierderi umane „grele” pe câmpul de luptă.

Kremlinul a reacționat și a numit remarcile lui Joe Biden „destabilizatoare”. Contrele între cele două țări vine după trei runde de discuții între Rusia și Occident pe tema crizei din Ucraina, care s-au încheiat fără niciun rezultat.

 Răspunsul Rusiei după amenințările lui Joe Biden. „Pot contribui la destabilizarea situației”
Joe Biden a amenințat Rusia.

Declarațiile se repetă, iar și iar, și nu fac nimic pentru a atenua tensiunile actuale. În plus, ele pot contribui la destabilizarea situației. Acestea pot stârni speranțe total false în rândul capurilor fierbinți ale anumitor reprezentanți ucraineni (…) care ar putea încerca să rezolve prin forță problema din sud-estului Ucrainei”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, potrivit Le Figaro.

Nouă rundă de discuții între Rusia și SUA

Rusia a desfășurat zeci de mii de trupe la granițele Ucrainei în ultimele luni, stârnind îngrijorare în rândul Occidentului, care se teme de un atac, deși Moscova neagă aceste acuzații. Kremlinul insistă, însă, asupra garanțiilor de securitatea și le-a cerut oficialilor americani să interzică aderarea Ucrainei la NATO. „Trebuie să ne asigurăm că Ucraina nu va deveni niciodată, niciodată, niciodată membră a NATO”, a susținut Rusia.

Moscova și Washingtonul trebuie să încerce, într-o nouă rundă de dicuții diplomatice, să dezamorseze conflictul din Ucraina. Întâlnirea va avea loc vineri, 21 ianuarie, la Geneva, între șeful diplomației americane, Antony Blinken, și omologul rus Serghei Lavrov.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...