Răspunsul dur al salariaților la postarea lui Drulă, după protestul de la metrou. „Ignorați toate legile din ţară”

Nicu Stan, Alexandru Teodorescu 26.03.2021, 14:00
Răspunsul dur al salariaților la postarea lui Drulă, după protestul de la metrou. „Ignorați toate legile din ţară”

Răspunsul dur al salariaților la postarea lui Drulă, după protestul de la metrou. Salariații au replicat punct cu punct la acuzele aduse lor de ministrul Transporturilor.

Salariații de la metrou, auzații grave la adresa ministrului Transporturilor, dar și a guvernului pe care îl reprezintă

Răspunsul dur al salariaților la postarea lui Cătălin Drulă, după protestul de la metrou. Angajații din Sindicatul Liber din Metrou a demontat toate acuzele aduse de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, pe pagina proprie de Facebook.

Astfel, ministrul Cătălin Drulă a acuzat că în spatele grevei de vineri dimineață ar sta, de fapt, închiderea spațiilor comerciale de la metrou, spații unde este implicat Sindicatul. ”O firmă, un sindicat vor neapărat să căpușeze Metrorex în liniște, în continuare”, a acuzat Cătălin Drulă.

Angajatii de la metrou au ocupat liniile vineri dimineata
Angajatii de la metrou au ocupat liniile vineri dimineata

Angajații metroului susțin că nu căpușează Metrorex

Salariații de la metrou susțin că nimeni nu căpușează Metrorex. ”NU CAPUSEAZA NIMENI METROU, NE ASIGURAM CA NU L VINDEȚI BUCĂȚI. ȘI CAND SPUNEM ASTA ȘTIȚI LA CE FACEM REFERIRE. CU LEGEA DE PARTEA NOASTRĂ NICI NOI NU VOM DA ÎNAPOI”, au scris cu litere mari cei din Sindicatul Liber pe pagina de Facebook.

În plus, angajații de la metrou au spus că ministrul Transporturilor încalcă Constituția. ”Ilegal este ca în calitate de ministru sa nu respectați constituția și sa ignorați toate legile din tara. Ați ignorat toate demersurile sindicale și ați ignorat toate problemele din metrou”, mai transmit angajații de la metrou. De asemenea, Cătălin Drulă a acuzat că greva de vineri dimineață a fost pornită de o mână de oameni care au interese mafiote. De cealaltă parte, Sindicatul liber susține că ”mâna de oameni” sunt, de fapt, 2500 de angajați care nu dau înapoi și care spun că interesle mafiote are ministrul transporturilor.

Greva de la metrou, o palmă dată tuturor contribuabililor?

Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureștean este o palmă dată întregii Românii”, spune ministrul transporturilor. Răspunsul Sindicatului Liber:

O palma întregii Romanii a fost data de guvern, mai bine spus o lovitura decisivă. Ați condamnat o tara întreaga la sărăciei! Ati condamnat rand pe rand, pensionarii, elevii, studenții, doctorii, polițiștii”. Ministrul Transporturilor susține că greva angajaților este o palmă dată și contribuabililor care susțin prin subvenție de la bugetul național activitatea și, evident, salariile companiei.

Metroul este subvenționat în toată lumea

Dacă pana în acest moment nu s a înțeles ca subvenția primita reprezinta doar diferența pana la prețul corect al cartelei de metrou este doar din cauza dumneavoastră, ați manipulat presa pana acum. Peste tot în lume metroul este subvenționat, este o prostie sa l faceți rentabil când are caracter social”, i-au mai răspuns angațaii de la metrou lui Cătălin Drulă.

Mai mulți angajați de la metrou au ocupat linia trenurilor, vineri dimineață, astfel ca nici un tren nu a putut fi pus în mișcare. Astfel, bucureștenii s-au văzut nevoiți să aleagă alte mijloace de transport. În acest context, STB a suplimentat numărul de autobuze chemând la lucru șoferii care se aflau în libere, pentru a face față afluxului de călători.

Urmăriți Impact.ro și pe