Rasa de pisică pentru care protecția solară este vitală. La ce trebuie să fii atent dacă ai un astfel de animal de companie

Badea Violeta 08.08.2022, 17:04

Pisicile pot fi adesea găsite întinse pe jos, relaxându-se la căldura soarelui. Dar, la fel cum părinții sunt precauți cu copiii lor și iau măsuri suplimentare pentru a preveni arsurile solare, și noi ar trebui să fim atenți la efectele pe care razele soarelui le pot avea asupra acestor animăluțe drăgălașe. Aproape orice animal poate fi expus riscului de arsuri solare, însă o anumită rasă de pisică poate suferi cumplit din cauza faptului că nu are blană. Ca și oamenii, aceste animale ar trebui protejate cu cremă cu factor de protecție solară, special creată pentru ele!

Pisicile care trebuie protejate cu cremă de protecție solară

La fel ca și în cazul oamenilor, majoritatea animalelor de companie ar trebui ferite de lumina directă a soarelui în cele mai fierbinți momente ale zilei. Pisicile Sfinx, în special, sunt expuse riscului de arsuri solare pentru că nu au blană, ci doar un puf foarte fin și delicat care le acoperă pielea.

Prin urmare, dacă deții o astfel de rasă, este obligatoriu să o protejezi cu cremă cu factor de protecție solară, special creată pentru animale. Aplicarea acesteia pe zonele vulnerabile va oferi protecție și va ajuta la prevenirea daunelor solare grave, însă ai grijă să folosești numai cremă de protecție solară specifică animalelor de companie.

Pisicile, în special, pot fi mai sensibile la produse, așa că cea mai sigură opțiune este să folosești una care să precizeze că poate fi folosită pe pisici. Verifică eticheta produsului pentru a te asigura că este adecvat și sigur pentru aceste animale. Dacă nu ești sigur în legătură cu un produs, contactează producătorul pentru mai multe informații sau medicul veterinar pentru mai multe îndrumări.

Pisica Sfinx 3
Pisica Sfinx 

8 august, Ziua Internaţională a pisicii

An de an, pe data de 8 august, iubitorii de animale sărbătoresc Ziua internaţională a pisicii, după ce Fondul Internaţional pentru Bunăstarea Animalelor (International Fund for Animal Welfare – IFAW) şi alte grupuri care militează pentru drepturile animalelor au hotărât să dedice o zi din an micilor feline.

Aceasta se celebrează din anul 2002 și multe adăposturi pentru animale obișnuiesc să țină cursuri despre felul cum trebuie îngrijite pisicile. mai mult, reprezentanții încurajează oamenii să adopte o felină, fiindcă interacţiunea cu aceste drăgălașe animale de companie reduce stresul și alungă singurătatea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...