Rareș Bogdan anunță că va demisiona din Parlamentul European. Când se va întâmpla acest lucru, a explicat și motivul

Beatrice Dumitru 26.11.2021, 11:08
Rareș Bogdan anunță că va demisiona din Parlamentul European. Când se va întâmpla acest lucru, a explicat și motivul

Rareș Bogdan, prim-vicereședinte PNL, a anunțat că va renunța la mandatul din Parlamentul European și l-a atacat pe Marcel Ciolacu după criticile aduse de acesta liberarilor, în ședința de învestire a Guvernului. Rareș Bogdan a explicat de ce nu mai vrea să fie europarlamentar și când se va întâmpla acest lucru.

Motivul pentru care Rareș Bogdan vrea să renunțe la mandatul de europarlamentar

Rareș Bogdan este europarlamentar din anul 2019, când s-a înscris în PNL. Deranjat de discrsul critic al lui Marcel Ciolacu la adresa PNL, chiar la ședința de învestire a noului Guvern, Rareș Bogdan a spus că este dispus să-și dea demisia din Parlamentul European.

Prim-vicepreședinte PNL  a spus că va renunța la mandatul de la Bruxelles pentru a sta cu ochii pe PSD. Acest lucru se va întâmpla în mai 2023, în a doua rotație guvernamentală, când Marcel Ciolacu va prelua funcția de premier. Rareș Bogdan vrea să ocupe atunci o funcție în Guvern, dar nu a precizat ce post vizează.

Rareș Bogdan anunță că va demisiona din Parlamentul European. Când se va întâmpla acest lucru, a explicat și motivul
Rareș Bogdan vrea să renunțe la mandatul de europarlamentar.

„În 2023, în 25 mai, se va face o rotaţie la nivel de premier şi la nivel de miniştri, secretar general, doi miniştri, şi i-am spus domnului Ciolacu, după aceste negocieri, următoarele: pentru că am văzut comportamentul dvs. în aceste zile, vă spun de acum, nu voi pleca acum pentru că am nişte proiecte de încheiat, dar pe data de 25 mai veţi fi cu mine în Guvern, domnule Ciolacu, voi fi la masă cu dvs. în Guvern din partea PNL, pe un post pe care nu îl pot dezvălui încă”, a anunțat Rareș Bogdan la Digi24.

„Voi veni în Guvern pentru a mă asigura că aroganţele nu au ce să caute”

PNL și PSD, alături de UDMR,  formează coaliția de guvernare care va conduce România până la alegerile din 2024. Potrivit înțelegerii, Nicolae Ciucă ar trebui să demisioneze din funcția de premier până la 1 iunie 2023. Rareș Bogdan a mai precizat că își va întrerupe mandatul de europarlamentar pentru a se asigură că Marcel Ciolacu va face ce a promis și va respecta programul de guvernare.

Voi veni în Guvern tocmai pentru a mă asigura că aroganţele nu au ce să caute, pentru că de-a lungul timpului am văzut mulţi lideri social-democraţi, poate la rândul lor de bună credinţă, dar care au eşuat în aroganţe. Eu cred că nu are ce să caute orgoliul şi aroganţa într-o coaliţie. Noi nu vrem să umilim pe nimeni”, a adăugat Rareș Bogdan.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...