Raluca Turcan, amendată pentru că nu a purtat mască de protecție la plantat copaci. Alte cinci persoane din camionetă, sancţionate

Iancu Andreea 01.04.2021, 19:43

Raluca Turcan, Ministrul Muncii, a fost amendată, alături de alte cinci persoane, pentru că nu a purtat mască de protecție. Cu toții se aflau într-o acțiune de împădurire și au fost surprinși încălcând legea, în contextul pandemiei.

Ministrul Muncii fără mască de protecție. Cu ce sumă a fost amendată Raluca Turcan, după acțiunea de plantat copaci

Actualul Ministru al Muncii, Raluca Turcan, este bună de plată după ce a fost fotografiată în timpul unei acțiuni de împădurire în Tălmaciu, județul Sibiu, fără mască de protecție. Oficialul român apare alături de alte persoane într-o camionetă, fără să respecte distanța socială recomandată de specialiști și fără să poarte măști de protecție. Astfel, Raluca Turcan a fost amendată cu 500 de lei în urma sesizării din oficiu a Poliției Sibiu, după ce oamenii legii au văzut imaginile în mediul online.

În urma apariției în mediul on-line a unor imagini în care sunt înfățișate mai multe persoane care nu poartă masca de protecție în timp ce se află în bena unui autovehicul, polițiștii sibieni s-au sesizat din oficiu, iar în urma verificărilor efectuate au fost identificate 6 persoane de sex feminin, care au fost sancționate contravențional în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020.

Polițiștii au reținut că la data de 27 martie 2021, aflându-se în bena unui autoturism, respectivele persoane nu au purtat masca de protecție individuală, nerespectând astfel măsurile de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor în contextul stării de alertă instituită la nivel național pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS CoV-2, fiind aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 lei in conformitate cu art. 65 lit. h din Legea 55/2020, se arată într-un comunicat al Poliției Sibiu.

Raluca Turcan, amendată după ce a fost văzută fără mască de protecție la plantat copaci
Raluca Turcan, amendată după ce a fost văzută fără mască de protecție la plantat copaci

După eveniment, un participant a aflat că are COVID-19. Cum se apără ministrul

Imaginile o arată pe Raluca Turcan alături de alte șase femei și un copil, în bena unei camionete, care i-a transportat la zona de plantat copaci. După apariția fotografiilor, ministrul Muncii a cerut să fie amendată, inclusiv premierul Florin Cîțu a sunat-o pentru a-i solicita să plătească amenda, deși aceasta încă nu fusese emisă. În total, au fost emise sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 de lei. Pe de altă parte, oficialul român se apără și susține că toți participanți la acțiunea de împădurire care a avut loc în weekend au făcut înainte teste antigen.

De asemenea, la locația din aer liber, situată pe deal, au fost disponibile măști și dezinfectanți. Cea mai apropiată localitate se află la 6 km, unde rata de infectare era de 0,33. Fotografiile invocate nu au fost reprezentative pentru ansamblul celor aproximativ 5 ore petrecute în aer liber. Măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare. Rămân o adeptă a măștii de protecție și a vaccinării și cred în continuare, cu tărie, în nevoia respectării măsurilor, a scris Turcan pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...