Raed Arafat și-a pierdut cumpătul și a sărit la Ion Cristoiu. Ce a apărut pe pagina de facebook a șefului DSU

Iancu Andreea 21.02.2021, 10:16
Raed Arafat și-a pierdut cumpătul și a sărit la Ion Cristoiu. Ce a apărut pe pagina de facebook a șefului DSU

Schimb dur de replici între Raed Arafat, șeful DSU și jurnalistul Ion Cristoiu, după ce acesta din urmă a lansat o acuzație gravă la adresa Secretarului de Stat. În cadrul unui articol publicat de către Cristoiu, acesta susține că Arafat “e de vreo 30 de ani şi se simte aşa o anumită oboseală” în fruntea SMURD. Replica medicului Raed Arafat, postată pe contul său de socializare a arătat că acesta și-a pierdut cumpătul în fața acuzațiilor.

Ion Cristoiu, acuzații dure față de Raed Arafat. “Normal era să se facă şi o anchetă în legătură cu Raed Arafat”

Tragedia de la Constanța, în care o femeie a murit în timp ce pompierii asistau un incendiu izbucnit într-un bloc de locuințe, a stârnit reacții în rândul opiniei publice și nu numai. Deși a fost solicitat pentru intervenție, echipajul de urgență a ajuns la fața locului fără scară și fără saltea pneumatică, fapt care a dus la întârzierea salvării femeii. Aceasta a murit după ce a sărit de la fereastră, în încercarea de a scăpa de flăcări. Se caută vinovați și mai multe anchete sunt în desfășurare, însă mai multe voci publice și-au exprimat părerile cu privire la incident.

Jurnalistul Ion Cristoiu a scris despre tragedia de la Constanța, însă titlul și comentariile analistului politic l-au enervat la culme pe Raed Arafat. Cristoiu susține că Secretarul de Stat se află de prea mulți ani în fruntea SMURD și deci “se simte aşa, o anumită oboseală”.

Normal era să se facă şi o anchetă în legătură cu Raed Arafat, el este demult, este şefu ISU. Nu înţeleg de ce pompierii au trecut în subordinea domniei sale. S-a zis că ei trebuie să fie împreună cu SMURD. Cele două operaţiuni sunt net diferite, adică poate să fie incendiu, dar fără SMURD şi poate să fie SMURD fără pompieri. Ce este ciudat e că nimeni nu l-a deranjat şi nimeni nu l-a întrebat. Eu cred că domnul Raed Arafat e de vreo 30 de ani şi se simte aşa o anumită oboseală. Normal era acum să se discute despre condiţia sa, a afirmat Ion Cristoiu.

Mesajul șefului DSU către jurnalistul Ion Cristoiu foto - captură Facebook
Mesajul șefului DSU către jurnalistul Ion Cristoiu
foto – captură Facebook

Arafat a reacționat în urma comentariilor făcute de Cristoiu. “Dumneavoastră veţi continua să răspândiţi minciuni şi narative false şi veninoase”

Secretarul de Stat Raed Arafat a răspuns acuzațiilor aduse de către jurnalist printr-un mesaj postat pe contul său de Facebook. Acesta s-a arătat deranjat de afirmațiile lui Cristoiu, pe care îl acuză de manipulare și promovare de informații false cu privire la persoana sa. Totodată, șeful DSU a explicat parcursul său în carieră și funcțiile pe care le-a deținut de-a lungul anilor, menționând că a lucrat voluntar ani buni înainte de a dezvolta și înființa primul echipaj SMURD.

Dupa cum am mai aratat si alta data, minciuna si denaturarea adevarului sunt uneltele folosite de unii jurnalisti sau pseudojurnalisti, pentru a atinge scopul lor de a manipula opinia publica si de a promova unele narative false referitoare la o persoana anume sau la un subiect. Domnul Ion Cristoiu exceleaza in acest mod de abordare si foloseste platforme, precum Mediafax in cazul de fata, pentru a raspandi veninul lui si minciunile care nu au baza in realitate. In articolul anexat, “maestrul” Cristoiu afirma ca eu as fi in functie de 30 de ani, adica de cand am terminat facultatea de medicina.

De fapt de 30 de ani am infiintat primul echipaj SMURD si fara sa fi avut vreo functie, iar primii 8 ani am muncit voluntar fara sa am vreun venit pentru munca depusa. Prima functie a fost cea de subsecretar de stat si ulterior de secretar de stat in Ministerul Santatii, intre august 2007 si ianuarie 2014, iar a doua functie, pe care o am si in prezent, este cea de secretar de stat sef al DSU, incepand cu 28 ianuarie 2014. Cele doua functii difera ca atributii si responsabilitati, chiar daca pe partea asistentei medicale de urgenta exista o continuitate intre ele. Ca urmare, mesajul meu catre “maestrul” Cristoiu este urmatorul:

Nu am obosit sa muncesc, nu am obosit sa-mi fac treaba dar m-am saturat de personajele ca dumeavoastra, domnule Cristoiu, care sunt dispuse sa denigreze si sa murdareasca venind cu stiri false si cu informatii incomplete, pline de venin, dar care nu au niciun fundament in real. Daca ma uit la cei 30 de ani in care am muncit continuu cu colegii mei, pot demonstra oricand ce am facut si ce am realizat pentru Romania si pentru sistemul de urgenta. Nu stiu insa d-voastra cu ce ati putea veni ca realizari, altele decat cele calsice de manipulare si de a raspandi minciuni si mesaje false si tendentioase despre o persoana sau alta.

In concluzie, eu imi voi continua munca de a construi mai departe iar dumneavoastra veti continua sa raspanditi minciuni si narative false si veninoase, pentru ca la varsta dumneavoastra sigur nu va veti schimba!, a scris Raed Arafat pe pagina sa de Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI