Raed Arafat: „Oficial, nu există niciun caz confirmat de coronavirus în România”. Câte persoane mai sunt testate acum

Raluca Juncu / 26.02.2020, 15:55
Raed Arafat: „Oficial, nu există niciun caz confirmat de coronavirus în România”. Câte persoane mai sunt testate acum

Pe fondul îngrijorărilor de ordin intern care s-au resimțit la nivel local prin prisma răspândiri coronavirusului pe teritoriul european, Raed Arafat a declarat miercuri, la orele amiezii, cu niciun român nu este infectat cu coronavirus (COVID-19).

Niciun român nu este infectat cu coronavirus

În cadrul unei conferințe de presă la sediul MAI, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, alături de Nelu Tătaru, secretar de Stat în Ministerul Sănătății a anunțat că niciun român care se află pe teritoriul românesc nu a intrat în contact cu COVID-19.

Nelu Tătaru, secretar de Stat în Ministerul Sănătății (stânga), Raed Arafat, Șeful DSU (dreapta)
Nelu Tătaru, secretar de Stat în Ministerul Sănătății (stânga), Raed Arafat, Șeful DSU (dreapta)

Totodată, toate cele 13 persoane care au intrat în contact cu cetățeanul de origine italiană care a tranzitat România săptămâna trecută au fost testate. În urma testelor de specialitate, acestea au reieșit a fi negative.

Raed Arafat a mai transmis că miercuri a fost emis un ordin de carantină pentru persoanele care vin din zonele afectate.

„Acest ordin spune că toate persoanele care vin din zone închise, din vasul de croazieră, sunt puse în carantină instituţionalizată. Acestea vor fi cele 14 zile în care vor fi testaţi la intrarea în carantină, iar la ieşire se vor da două teste la 24 de ore distanţă. Cei care vor veni din Veneto şi Lombardia va fi izolare la domiciliu. Comitetele judeţene de urgenţă sub coordonarea prefectului, vor administra aceste centre de carantină. Fiecare comitet judeţean vor avea indivudial componenta de care se vor ocupa de carantină. Dincolo de cazul Gorj, toate celelalte teste efectuae până azi, inlcusiv cele venite de la Buzău sunt negative. La fel şi cele de la Alba Iulia. Azi la ora 14.00 se aflau 69 de persoane în carantină, 4.418 izolaţi la domiciliu”, a adăugat sursa menţionată.

Șeful DSU a mai transmis că există mai multe probe în testare, motiv pentru care face apel la a nu genera panică și neliniște în acest sens.

„Sunt mai multe probe în testare în continuare. Rugămintea noastră e să nu devină fiecare din aceste cazuri o poveste de panică. Foarte multe din situaţiile semnalate cu diferite tipuri de ştiri şi extrem de agresiv s-a rezultat că sunt negative”, a adăugat Arafat, potrivit Mediafax.

 

Sursa foto: Inquam Photos

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI