Cum sunt încălcate, de fapt, măsurile luate împotriva coronavirusului. Anunț îngrijorător pentru români

Redacția IMPACT 26.02.2020, 08:48
Cum sunt încălcate, de fapt, măsurile luate împotriva coronavirusului. Anunț îngrijorător pentru români

Marian Cucșa, vicepreședintele Comisiei de Control a Serviciului Român de Informații (SRI) a verificat până acum un număr de 845 de oameni care s-au întors din China. El spune că este nevoie să fim pregătiți pentru acest virus, doar că în unele aeroporturi nu sunt respectate regulile de control.

Măsuri de protecție la graniță, încălcate

Vicepreședintele Comisiei de Control a SRI spune că a discutat cu reprezentații instituției despre situația persoanelor investigate de ei și spune că partea bună este nu există niciun român infectat cu coronavirus care să se fin întors pe teritoriul românesc, potrivit Mediafax.

„Audierea a două persoane din cadrul SRI, o persoană de la Apărarea Constituţiei şi o persoană de la Analiză şi Prognoză. Partea bună este că nu avem cazuri confirmate în acest moment de coronavirus în România. Ne-au trimis în scris şi au făcut şi o prezentare despre ce a însemnat coronavirus şi de când au avut ei informaţii şi care sunt paşii pe care i-au urmat de atunci. Ne-au adus la cunoştinţă că în perioada 15 – 25 ianuarie au verificat 825 de persoane care au venit de pe teritoriul chinez. De atunci nu au mai verificat persoane, că nu li s-a mai solicitat”, a declarat vicepreşedintele Comisiei de control SRI, despre audierea reprezentanţilor SRI pe situaţia privind coronavirus.

Totodată, Marian Cucșsa trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că măsurile impuse pe aeroporturile din România nu se respectă, însă problemele cele mai grave se regăsesc la punctele de frontieră terestră, maritimă, dar și feroviară.

„În anumite aeroporturi nu sunt respectate toate normele pentru control, problemele cele mai grave sunt la punctele de trecere terestră, maritimă şi feroviară, unde nu există în momentul de faţă personal specializat, substanţele necesare pentru identificare şi acele termoscanere”, a mai spus Cucșa.

Oficialul mai transmite, totodată că din nefericire, există șanse foarte slabe ca să nu pătrundă și pe teritoriul României.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În contextul crizei de coronavirus declanșate la nivel european, Președintele României a convocat o ședință CSAT pentru discuta despre situația actuală.

Important de precizat este faptul că nu există niciun caz confirmat de coronavirus în România.

Urmăriți Impact.ro și pe