Raed Arafat, mesaj special de Paște: “Este foarte important să înțeleagă lumea”. Ce i-a atenționat pe români

Diana Radu 12.04.2020, 07:58
Raed Arafat, mesaj special de Paște: “Este foarte important să înțeleagă lumea”. Ce i-a atenționat pe români

Raed Arafat a subliniat din nou cât de important este să respectăm în continuare măsurile de carantină și recomandările, mai ales în această perioadă. Șeful DSU i-a încurajat pe români să nu cadă tentației de Florii sau de Paște și să rămână în case, deoarece pandemia nu a trecut.

Raed Arafat: „Vine Paștele, vin Floriile, este foarte important să înțeleagă lumea că trebuie să evite vizitele”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a declarat sâmbătă seara la Digi24 că anul acesta din cauza pandemiei, Paștele se va desfășura în alte condiții. În acest sens, Raed Arafat face apel către populație să evite vitezele la rude în această perioadă, să nu ducă copii la bunici și să evite deplasările nejustificate.

„Acum suntem în situația în care noi am recomandat de ceva timp ca oamenii să stea foarte mult acasă și să iasă numai pentru anumite activități. Insistăm în acest moment ca populația să respecte aceste reguli. Vine Paștele, vin Floriile, este foarte important să înțeleagă lumea că trebuie să evite vizitele, să evite deplasările nejustificate, să nu ducă copiii să viziteze bunicii, să nu meargă tinerii să viziteze persoanele în vârstă și să fie un Paște altfel anul acesta, pentru binele tuturor”, a spus la Digi24 secretarul de stat în MAI. „Dacă nu se vor respecta aceste măsuri, riscul este să avem o creștere abruptă a numărului cazurilor și să fie infectate mult mai multe persoane”, a avertizat Raed Arafat.

raed arafat, mesaj important, florii, paste
Raed Arafat: „Vine Paștele, vin Floriile, este foarte important să înțeleagă lumea că trebuie să evite vizitele”

Întrebat dacă oamenii vor putea merege în vizită la părinți de Paște bifând pe declarația pe propria răspundere „ajutor acordat persoanelor în vârstă”, Arafat a răspuns că da. Însă, a specificat că aceștia pot merge doar să ducă mâncarea la ușa casei, după care vor trebui să plece. În cazul în care aceste perosoane merg însoțite de copiii la bunici, înseamnă că au încălcat recomandările și mai mult au pus în pericol viața vârstnicilor.

„Un bătrân care are susținători trebuie să primească sprijin. Dar când mă duc la el trebuie să am mască, trebuie să fiu la distanță, nu trebuie să intru în contact foarte apropiat, asta ca să-l protejez. Dacă mă duc cu toată familia să facem o vizită de 10 minute, aceste 10 minute pot să fie fatale în final pentru persoana respectivă, dacă o infectăm și este în categoria vârstei la care mortalitatea este foarte ridicată”, a explicat șeful DSU.

Urmăriți Impact.ro și pe