Raed Arafat, despre şcoli. Când ar trebui închise, de fapt

Ana Anitoiu 21.09.2021, 10:50
Raed Arafat, despre şcoli. Când ar trebui închise, de fapt

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, medicul Raed Arafat, a spus când ar trebui ca școlile din România să fie închise, de fapt, în contextul în care în ultima perioadă numărul de noi cazuri de Covid-19 a crescut considerabil.

Raed Arafat, îndemn la vaccinare anti-Covid-19

Șeful DSU a făcut un îndemn la vaccinare împotriva coronavirusului. Raed Arafat a precizat că cei mai mulți dintre cei care se imunizează anti-Covid-19 nu ajuns la terapie intensivă.

”Situaţia este îngrijorătoare şi acest lucru îl vedem cu toţii. Creşteri continue de cazuri ne atrag atenţia că suntem într-o fază în care trebuie să acţionăm responsabil. În spaţii închise și în mijloacele de transport public trebuie purtată masca.

Apoi, protecţia noastră. Metoda vaccinării. Cei care se vaccinează, cei care se infectează nu ajung în terapie intensivă marea majoritate. Este un val care va trece şi el, trebuie să respectăm nişte reguli de bază. Cine se informează corect merge să se vaccineze”, a spus Raed Arafat, la ”Neatza cu Răzvan și Dani”.

Raed Arafat, despre scoli. Cand ar trebui inchise, de fapt
O sala de clasa goala

Raed Arafat, despre închiderea școlilor

De asemenea, Raed Arafat a spus că școlile ar trebui să fie închise ultimele și deschise primele, în contextul în care în mai multe unități de învățământ au fost oprită activitatea față în față, după ce s-a ajuns la o incidență de peste 6 la mie.

”Mai bine luăm măsuri în altă parte, decât să închidem școala din nou. Primul loc pe care îl deschizi e școala, iar ultimul loc închis este școala.

Marea parte a copiilor se infectau şi înainte, dar erau manifestări minore. Protecţia copiilor se face şi prin vaccinarea părinţilor”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat, despre restaurante

Șeful DSU este de părere că restaurantele ar trebui să permită accesul clienților pe baza certificatului verde. De altfel, anterior, el a îndemnat românii să anunțe autoritățile dacă observă că le este permis accesul și unor persoane care n-au fost imunizate anti-Covid-19. Oficialul a ținut să precizeze că nu ar fi vorba despre ”o pâră”, ci ar fi un gest normal.

”Dacă se pune regula intrării la rest pe bază de certificat verde înseamnă că sunt reguli ca să nu se închidă acel restaurant. Dacă se respectă regulă certificatului verde înseamnă că şi patronul şi clienții sunt protejați.

Ca restaurant, funcţionezi mai departe cu certificatul verde. Risc 0 nu există în zone aglomerate, noi încercăm să reducem riscul, dar nu există risc 0”, a mai spus Raed Arafat la ”Neatza cu Răzvan și Dani”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...