Raed Arafat, despre regulile impuse la înmormântări. Ce schimbări se vor face

Cristian Cojocaru 07.04.2021, 10:51
Raed Arafat, despre regulile impuse la înmormântări. Ce schimbări se vor face

Prezent în cadrul emisiunii ”Punctul de întâlnire” de la Antena 3, secretarul de stat Raed Arafat a vorbit despre regulile impuse la înmormântări. Arafat a făcut referire la protocolul de înmormântare a persoanelor decedate de Covid-19.

Raed Arafat a vorbit despre regulile de la înmormântări

Raed Arafat a fost întrebat de către jurnalista Oana Zamfir despre diferența dintre o persoană care a ieșit din izolare după 14 zile fără test și o altă persoană care a decedat, și chiar și la mai mult de 14 zile după confirmarea cu Covid-19, nu poate fi înmormântată după ritualul creștin. Nici secretarul de stat nu a găsit o logică în această procedură, afirmând ca a discutat cu autoritățile și s-a decis modificarea acestui ordin, astfel că înmormântările vor fi făcute în conformitate cu obiceiurile fiecăruia.

„Aici pot să vă spun că au fost două discuții pe această temă. La solicitarea Secretariatului de Stat pentru Culte am avut o discuție chiar la noi la Ministerul de Interne cu reprezentanții cultelor și cu colegii de la Ministerul Sănătății şi la finalul discuției a fost că toată lumea este de acord inclusiv INSP că trebuie modificată această regulă”. a afirmat Raed Arafat pentru Antena3.

Se modifica regulile cu privire la inmormantarea persoanelor decedate de Covid-19
Se modifica regulile cu privire la inmormantarea persoanelor decedate de Covid-19

Secretarul de stat a afirmat că regula trebuie modificată

Raed Arafat a afirmat că la începutul pandemiei, lucrurile nu erau tocmai clare, însă dintre acestea au mai fost clarificate astfel că această regulă va trebui modificată pentru ca obiceiurile să poată fi respectate. Astfel, secretarul de stat a avut discuții cu Ministerul Sănătății în urma cărora se va modifica ordinul.

”Dacă la început lucrurile nu erau clare ele s-au clarificat și trebuie modificată regula să devină mai flexibilă, mai permisivă ca oamenii să poată să facă lucrurile cum cer obiceiurile, respectând unele reguli sanitare. Acest lucru a plecat de la discuția respectivă cu colegii de la Ministerul Sănătății că urmează să se discute pentru modificarea ordinului. Este un ordin emis de ministerul Sănătăţii”, a spus Arafat.

Tototdată, secretarul de stat a mai afirmat că dacă regulile vor rămâne așa, este curios cine va hotărî să iasă în fața oamenilor și să le explice această situație. Raed Arafat a făcut referire la specialiștii în domeniu care vor trebui să vorbească în acest sens și să le explice cetățenilor de ce până în acest moment a fost considerată necesară această măsură iar de-acum încolo, acest lucru nu mai reprezintă un risc.

Urmăriți Impact.ro și pe