Raed Arafat, declarație despre plimbatul animalelor de companie în timpul nopții. Se mai poate face asta sau nu?

Stan Filon 06.11.2020, 16:16
Raed Arafat, declarație despre plimbatul animalelor de companie în timpul nopții. Se mai poate face asta sau nu?

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a venit cu precizări importante pentru posesorii de animale de casă. Aceștia au aflat dacă mai pot scoate cățelul sau pisica afară după ora 23:00, după intrarea în vigoare a noilor restricții menite să stopeze răspândirea noului virus.

Animalele de companie nu mai pot fi plimbate afară, după ora 23:00

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a fost întrebat vineri cum se aplică animalelor de companie noile restricții care vor intra în vigoare de luni. Acesta a menționat faptul că limitarea circulației pe timp de noapte se referă și la scosul pe străzi a animalelor de companie.

”Animalele de companie pot fi plimbate toată ziua, până la ora 23.00, când va intra în vigoare și restricția de liberă circulație pentru oameni, începând de luni. Dar între 11 și 5, poate că le convingem să nu ceară plimbare atunci”, a răspuns secretarul de stat Raed Arafat unei întrebări a jurnaliștilor.

Animalele de companie nu mai pot fi plimbate cand intra restrictia in vigoare
Animalele de companie nu mai pot fi plimbate cand intra restrictia in vigoare

Restricționarea circulației pe timp de noapte, aplicată din cauza tinerilor petrecăreți

România intră în carantină parțială, de luni, 9 noiembrie. După ora 23.00 se poate ieși din casă doar cu declarație pe propria răspundere, școlile trec în regim online, magazinele se închid la ora 21:00, piețele se vor închide și ele, iar masca sanitară devine obligatorie peste tot în România, în spațiile deschise.

Mulți români se întreabă de ce a fost limitată circulația pe timpul nopții. Ei bine, Raed Arafat a venit cu răspunsul pentru luarea acestei măsuri. ”Este intervalul în care tinerii, cel mai mult, se deplasează, se vizitează, fac petreceri, inclusiv poate afară. Sunt studii făcute și în alte state care arată că există impact, mai multe țări au luat această măsură”, a spus el.

Urmăriți Impact.ro și pe