Raed Arafat are coronavirus. Chiar el a făcut anunțul. Primele informații despre starea lui de sănătate

Ioana Bucur 18.04.2022, 22:56
Raed Arafat are coronavirus. Chiar el a făcut anunțul. Primele informații despre starea lui de sănătate

După doi ani în care a fost în prima linie a deciziilor cu privire la măsurile de luptă împotriva pandemiei de SARS-CoV-2, Raed Arafat are coronavirus. Anunțul a fost făcut luni seara, chiar de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU). Primele informații despre starea lui de sănătate.

Raed Arafat are coronavirus

Raed Arafat are coronavirus. Secretarul de stat a anunțat, luni seara, că a fost depistat pozitiv în urma unui test rapid făcut chiar de el. Șeful DSU a adăugat că mai făcuse un test la începutul zilei, ce a avut un rezultat negativ.

„După un test rapid administrat de mine acasă, în aceasta seară, am ieșit Covid pozitiv. Acesta după ce dimineața testul a fost negativ, eu purtând masca FFP2 tot timpul”, a transmis, luni seara, Raed Arafat.

Șeful DSU a făcut și câteva precizări cu privire la starea de săntate, dezvăluind că, în acest moment, prezintă simptome ușoare ale bolii și că își va continua activitatea și în următoarele zile, dar de la domiciliu.

„Simptomele pe care le am la acest moment sunt ușoare. Voi continua să lucrez de la domiciliu in următoarele zile”, a anunţat Raed Arafat pe o platformă de social media.

Raed Arafat are coronavirus. Chiar el a făcut anunțul. Primele informații despre starea lui de sănătate

Aproape 700 de noi cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore

Luni, 18 aprilie 2022, Ministerul Sănătății a anunțat că, în ultimele 24 de ore, au fost depistate aproape 700 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2. În același interval, au fost înregistrate trei decese.

„În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 686 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 104 mai mult faţă de ziua anterioară. 75 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare”, a transmis Ministerul Sănătății.

În unităţile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secţii cu COVID-19 este de 1.702 cu 19 mai mult faţă de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 235 persoane, cu 8 mai puţin faţă de ziua anterioară. Dintre cei 235 pacienţi internaţi la ATI, 201 sunt nevaccinaţi. Din totalul pacienţilor internaţi, 101 sunt minori, toţi fiind internaţi în secţii, cu 12 mai mult decât în ziua anterioară. Niciun minor nu este internat la ATI.

Dintre cele trei decese, două au fost înregistrate la categoria de vârstă 60-69 de ani şi unul la categoria de vârstă peste 80 de ani. Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi. Din totalul de trei pacienţi decedaţi, doi au fost nevaccinaţi şi unul vaccinat. Pacientul vaccinat care a decedat avea 68 de ani şi prezenta comorbidităţi.

Urmăriți Impact.ro și pe