Raed Arafat a dat cărțile pe față! De ce s-a ajuns de fapt la acest bilanț negru în România

Rădulescu Valentin 08.07.2020, 18:45
Raed Arafat a dat cărțile pe față! De ce s-a ajuns de fapt la acest bilanț negru în România

Deoarece numărul de cazuri înregistrate miercuri a trecut peste 500, Raed Arafat a ținut să dezvăluie adevăratele motive pentru care România se află în această situație. Una din principalele probleme ar fi că pacienții pleacă din spitale, fără să mai fie supravegheați.

Raed Arafat a explicat de ce s-a ajuns la acest bilanț

România a atins miercuri numărul record de cazuri cu noul tip de virus. Așadar, Raed Arafat a ținut să explice de ce țara noastră ajunge într-un moment cât mai critic. Șeful DSU susține că prima cauză este nerespectarea măsurilor de protecție, iar a doua, plecarea persoanelor cu simptome din spitale. De astfel, există și problema campaniilor care încurajează la nerespectarea acestor reguli, negând faptul că virusul este real.

„Cu cât oamenii au ascultat aceste campanii și au început să nu îi mai intereseze aplicarea regulilor compensatorii, încet, încet, numărul cazurilor a început să crească

Se adaugă și situația în care suntem, în care persoane simptomatice pleacă din spitale și spun că nu vor să stea, iar noi nu știm persoanele respective ce fac acasă. Persoanele asimptomatice pleacă acasă, nu avem niciun control dacă familia lor rămâne în izolare cu ei acasă și nu merge la lucru!”, a declarat Raed Arafat, potrivit antena3.ro.

Raed Arafat a dat cărțile pe față! De ce s-a ajuns de fapt la acest bilanț negru în România
Sursă Foto: profit.ro

Numărul cazurilor nu ar fi crescut dacă măsurile erau respectate

Pe lângă faptul că există mai multe lucruri care duc la înrăutățirea situației, Raed Arafat susține în continuare că măsurile de protecție sunt necesare, iar de astfel nu trebuie neglijate, mai ales în zonele de turism. Șeful DSU a mărturisit că acesta este cel mai mare număr înregistrat până acum, dar nu știm exact dacă este vârful sau nu.

„Nu știm dacă este vârf sau nu, nu știm dacă va continua creșterea, există semnale că este posibil să continue această creștere. Dar în ultima perioadă aceasta este cea mai mare cifră la care am ajuns. Dacă vrem să vorbim despre o cifră maximă în ultima perioadă, da, aceasta este cea mai mare!

Luând măsuri de relaxare, trebuiau să fie respectate unele măsuri compensatorii. Măsurile compensatorii însemnau portul măștii, distanțarea, respectarea unor reguli în transportul public în comun, în zonele de turism și așa mai departe”, a explicat Raed Arafat.

Urmăriți Impact.ro și pe