Raed Arafat a anunțat recomandările pentru Crăciun și Revelion. ”Să nu văd pe urmă că am interzis să inviți oameni acasă”

Cristian Cojocaru 13.12.2020, 18:51
Raed Arafat a anunțat recomandările pentru Crăciun și Revelion. ”Să nu văd pe urmă că am interzis să inviți oameni acasă”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat recomandările pentru ”petrecerile” de Crăciun și Revelion. Medicul a explicat din nou că nu e vorba de legi, ci de recomandări, dar că  românii ar trebui să respecte le respecte, în caz contrar existând riscul ca numărul infecțiilor să crească.

Raed Arafat a anunțat recomandările pentru sărbătorile de iarnă

Arafat îi sfătuiește pe români ca în perioada următoare, în preajma sărbătorilor, să petreacă în familie pentru a nu exista riscul izbucnirii numărului infecțiilor cu Covid-19. Acesta mai menționează ca să fie evitate pe cât posibil petrecerile de Revelion și să respecte măsurile de sănătate impuse de către autorități.

Acesta nu menționează un număr maxim de persoane, cu atât mai mult cu cât nu se poate impune așa ceva în interiorul proprietății private, însă recomandă ca lumea să rămână în familie, adică să rămână în cadrul celor cu care există contact zilnic, fără a fi necesară purtarea unei măști sau distanțarea socială.

”Dacă vrei să vină și alți prieteni la tine trebuie să măcar să respecți regulile, în sensul în care să fie distanțare, să fie lumea distanțată, care e greu în casă, știm foarte bine. Sunt recomandări pe care le dăm. Să nu vedem titluri care o să apară în unele ziare, că Arafat a interzis sau Comitetul a interzis populației să invite oameni acasă. Noi n-am interzis, noi recomandăm ca oamenii să limiteze contactul în această perioadă și să păstreze sărbătorile în rândul familiei. Bineînțeles, aici, cine dorește să riște, există o limită care poate să meargă către ea. Pot să meargă, pot să participe la diferite acțiuni, dar vor fi reguli care vor fi foarte stricte pe aceste acțiuni”, a spus Raed Arafat.

Potrivit ultimelor cifre ale pandemiei cu coronavirus, în ultimele 24 de ore au fost raportate alte 4.435 de cazuri noi de Covid-19
Potrivit ultimelor cifre ale pandemiei cu coronavirus, în ultimele 24 de ore au fost raportate alte 4.435 de cazuri noi de Covid-19

Ultimele cifre

Potrivit ultimelor cifre ale pandemiei cu coronavirus, în ultimele 24 de ore au fost raportate alte 4.435 de cazuri noi de Covid-19. Până astăzi, la nivel național au fost confirmate 556.335 de cazuri cu infectare a virusului dintre care 457.360 pacienți au fost declarați vindecați. Din aceste cifre, 13.385 de persoane diagonosticate cu infecția Covid-19 au decedat. Numai în intervalul 12 decembrie 2020 – 13 decembrie 2020 au fost raportate alte 121 de decese dintre care 74 erau bărbați și 47 erau femei.

La momentul actual, unitățile sanitare numără un total de 12.136 de persoane infectate și internate, iar dintre acestea, 1.289 sunt internate în secțiile de ATI, unii dintre ei în stare gravă. Până astăzi, la nivelul țării au fost prelucrate 4.428.071 de teste dintre care 14.859 de teste au fost efectuate în ultimele 24 de ore. 9.650 de teste au fost efectuate în baza definiției de caz iar alte 5.209 au fost efectuate la cerere, potrivit gandul.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe