Radu Mazăre acuză presiuni la adresa sa: „Am fost amenințat”

Alexandru Ioanid 24.06.2019, 15:25
Radu Mazăre acuză presiuni la adresa sa: „Am fost amenințat”
Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, adus în țară în urma unei proceduri de extrădare acuză faptul că s-au făcut presiuni asupra și că a fost amenințat. Fostul edil a declarat, în fața instanței, că i-au fost încălcate drepturile.
Radu Mazăre a mers, luni, la Înalta Curte de Casație și Justiție unde a făcut mai multe declarații legate de aducerea sa în țară. El susține că s-au făcut presiuni asupra sa și că a fost amenințat, atât de polițiști cât și de procurori.
În opinia lui, autoritățile din România, dar și cele din Madagascar i-au încălcat drepturile. Radu Mazăre insistă că a fost adus în țară ilegal, deși fusese condamnat la închisoare cu executare de ÎCCJ.
Fostul edil crede că i s-a făcut o nedreptate și că procedura de extrădare a fost derulată cu încălcarea legii.

Radu Mazăre: „Am fost amenințat”

Radu Mazăre a mers, luni, la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a fi audiat în procesul referitor la construcția de locuințe sociale în Constanța, în care a fost achitat în primă instanță. Mai mult, avocații săi au contestat și mandatul de arestare emis pe numele lui în dosarul Polaris.
A dat în fața magistraților o declarație prin care s-a victimizat. Insistă că a fost adus cu forța în România și că asupra sa s-au făcut presiuni.
„Nu renunţ la aplicarea principiului specialităţii, întrucât consider că mi-au fost încălcate drepturile de ambele state, atât Madagascar, cât şi România, în momentul în care am fost adus forţat în România, fără posibilitatea de a mă prezenta în faţa unei instanţe din statul Madagascar şi când am fost preluat de escorta românească, fără a exista o hotărâre a unei instanţe de extrădare. Deşi în Madagascar s-au făcut presiuni asupra mea, am fost ameninţat inclusiv cu copiii, ca să-mi dau acordul scris că doresc să renunţ la orice şi doresc să mă întorc în România, nu am făcut acest lucru. Am fost ameninţat de un ofiţer de poliţie, precum şi de un procuror”
Radu Mazăre, declarație în fața instanței
Fostul primar spune că nu a avut niciodată intenția de a se ascunde, mai ales că, spune Radu Mazăre, a anunțat autoritățile unde se află încă de când a plecat din țară.
Avocaţii lui Mazăre s-au plâns de faptul că procedura de extrădare nu a fost organizată legal, motiv pentru care au contestat acest demers în instanță. Ei spun că fostul primar nu a fost adus în ţară în baza unei decizii luate de o instanţă din Madagascar, ci în baza unei luate de un procuror. Fostul primar nu și-ar fi dat, de asemenea, consimțământul privind aducerea în țară.
Urmăriți Impact.ro și pe