Rachetă doborâtă în Regiunea Cernăuți. S-a întâmplat la doar 80 de kilometri de granița cu România

Ana Anitoiu 27.05.2022, 22:05
Rachetă doborâtă în Regiunea Cernăuți. S-a întâmplat la doar 80 de kilometri de granița cu România

O rachetă de croazieră rusească a fost doborâtă în Regiunea Cernăuți, după cum a raportat, vineri, Comandamentul Forțelor Aeriene Ucrainene. Incidentul a avut loc la doar 80 de kilometri distanță față de granița cu România.

Ce a doborât racheta rusească în Regiunea Cernăuți

Conform șefului Administrației Militare Cernăuți, Serghei Osaciuk, racheta rusească zbura deasupra Bucovinei când a fost doborâtă de un avion de vânătoare. Oficialul le-a transmis bucovinenilor să nu ignore sirena și să se ascundă în adăposturi.

Acesta este primul caz de interceptare a unei rachete rusești pe cerul regiunii Cernăuți. Racheta a fost doborâtă deasupra comunei Vikno, ce se află la 83 de kilometri distanță față de orașul Siret din România.

Racheta doborata in Regiunea Cernauti
Imagini din razboiul din Ucraina. Foto: Twitter

Atac cu rachete rusești, aproape de granița României

La începutul lunii martie, a avut loc un atac cu rachete rusești asupra unei unităţi militare de lângă Ismail, regiunea ucraineană Odessa, la aproximativ 20 de kilometri distanță față de granița cu România. Anunțul a fost făcut atunci de primarul din acest oraș ucrainean, Andrei Ambramcenko, pe pagina sa de Facebook. Oficialul le-a transmis locuitorilor să rămână adăpostiți în locuințele lor.

„Dragi locuitori ai Ismailului! Un atac cu rachetă a fost efectuat asupra unei unităţi militare (staţie radar) din localitatea Loşcinovka. În legătură cu acest atac, vă rog să rămâneţi în casele voastre pe măsura posibilităţilor, până când situaţia operaţională este pe deplin clarificată”, a fost mesajul transmis de primarul din Ismail.

Pe autostrada Ismail – Odessa din zona satului Loşcinovka sunt amplasate staţii radar ce fac parte din apărarea antiaeriană ucraineană. Primarul Andrei Ambramcenko nu a oferit informații despre eventuale consecinţe ale bombardamentelor, numărul de persoane rănite sau ucise și prejudiciul cauzat.

Mai târziu, un responsabil al Administraţiei regionale Odesa, Serghei Bratciuk, a declarat că acest atac cu rachete împotriva unităţii militare s-a soldat cu un mort şi un rănit.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, vineri, că deși Ucraina nu este nerăbdătoare să discute cu liderul rus Vladimir Putin, trebuie să înfrunte realitatea și să accepte faptul că acest lucru va fi necesar pentru a se pune capăt războiului din Ucraina.

Volodimir Zelenski a adăugat că ucrainenii vor să își recapete viețile. Liderul de la Kiev a mai spus că este vorba despre recuperarea vieții unei țări suverane în interiorul propriului său teritoriu. Însă, el a precizat că Rusia nu pare deocamdată să fie pregătită pentru convorbiri de pace serioase.

De partea cealaltă, Moscova a dat vina pe Kiev, vineri, pentru faptul că negocierile de pace sunt înghețate. Kremlinul a transmis că nu este clar ce dorește conducerea Ucrainei, care ar face declarații contradictorii.

Urmăriți Impact.ro și pe