Puya, semnal de alarmă despre 40 de cai ținuți în condiții de nedescris. Gest superb făcut de artist VIDEO

Daniela Alexandru 25.01.2021, 11:18

40 de cai ținuți în condiții de nedescris. Animalele maltratate din România nu mai sunt de mult o noutate, iar acest lucru arată într-o mare măsură gradul de educație pe care îl are o națiune. Cel mai recent caz incredibil s-a petrecut la Techirghiol, unde 40 de cai erau ținuți în condiții mizerabile, bătuți și malnutriți. Un ONG care se ocupă de animalele nimănui a tras un semnal de alarmă cu privire la caz, preluând de pe pagina rapper-ului Puya imaginile înfiorătoare.

40 de cai ținuți în condiții de nedescris

Asociația Kola Kariola și rapper-ul Puya au făcut cunoscut cazul celor 40 de cai care se aflau în condiții mizere, incompatibile cu viața, pe marginea lacului Zarguzon, din Techirghiol. Datorită acestor oameni, cazul a ajuns în fața opiniei publice și a autorităților.

Am primit clipul ăsta de la o persoană care m-a rugat să o ajut să facă situația cât mai cunoscută. În Techirghiol, pe marginea lacului Zarguzon, peste 40 de cai sunt ținuți legați în frig și în mizerie, fără mâncare și mulți dintre ei se îmbolnăvesc și mor. Autoritățile n-au făcut nimic până acum, dar poate dacă distribuim cât mai mulți o să se sesizeze cineva și o să-i ia de acolo, de unde sunt condamnați la moarte sigură, scrie Puya pe pagina sa de Facebook.

Și Asociația Kola Kariola a încercat să-i sensibilizeze pe toți iubitorii de animale, dar a făcut apel și la autoritățile publice, pentru că nicio asociație nu-și poate permite să preia atât de multe animale.

Se trage un semnal de alarmă despre starea incredibilă a 40 de cai, din Techirghiol, aflaţi pe marginea lacului Zarguzon. Este evident că niciun ONG din România nu poate prelua 40 de cai! Este clar o problemă pe care trebuie să o gestioneze şi să o rezolve statul român. Haideţi, vă rog, să facem sesizări către DSVSA Constanţa, este mesajul Asociației.

40 de cai tinuti in conditii de nedescris
Cai tinuti in conditii de nedescris

Autoritățile au răspuns sesizărilor publice

Primăria Techirghiol a anunțat că, împreună cu Direcția Sanitar-Veterinară Constanța, cu Poliția Techirghiol, cu Poliția Locală Techirghiol și cu un medic veterinar, a reușit să strângă 35 de cai, care au ajuns în localitatea Peșterea, unde vor primi îngrijiri.

Identificarea şi strângerea cailor a durat câteva ore având în vedere suprafaţă mare de terenuri agricole dar şi condiţiile meteo care au îngreunat accesul autorităţilor. Ancheta privind indentificarea proprietarului sau proprietarilor cailor este în plină desfăşurare, având în vedere că din cei 35 de cai doar 6 erau microcipati. Precizăm că niciunul din exemplarele găsite de autorităţi nu era în evidenţa Registrului Agricol al Primăriei Techirghiol, a transmis primăria.

Ulterior, Puya a anunțat că vrea să adopte unul dintre căluții salvați. Vezi clipul video AICI.

Urmăriți Impact.ro și pe