Puțini știu asta. Orașul din România care este înfrățit chiar cu Hollywood

Ana-Maria Tudor 12.06.2023, 11:29
Puțini știu asta. Orașul din România care este înfrățit chiar cu Hollywood

Mai multe orașe din România au stabilit relații de înfrățire cu diverse localități din Statele Unite. Un exemplu notabil provine dintr-o zonă mai puțin cunoscută a țării noastre, care, din păcate, nu beneficiază de atenția cuvenită din partea turiștilor, deși ascunde o adevărată comoară pentru cei în căutare de un concediu de vis.

Care este orașul din România înfrățit cu Holywood

Înfrățirea între orașe reprezintă un angajament formal și reciproc între două localități de a dezvolta și menține relații strânse de colaborare pe plan economic, cultural, social sau educațional. Aceste parteneriate au ca scop principal îmbunătățirea înțelegerii reciproce, promovarea schimbului de idei și experiență, precum și stimularea dezvoltării economice și culturale.

Există numeroase exemple de orașe din întreaga lume care au stabilit relații de înfrățire, iar care cele două localități pot proveni din țări diferite sau chiar din același stat. Aceste parteneriate pot fi create pentru a încuraja schimburile comerciale, turismul, educația, proiectele culturale sau chiar pentru a aborda probleme comune și a găsi soluții împreună.

La noi în țară există mai multe orașe beneficiază de o astfel de relație cu diverse localități din Statele Unite. De exemplu, Bucureștiul a încheiat un parteneriat de infrațiere cu orașul Atlanta, din statul Georgia. Totuși, există și două orașe înfrățite mai puțin cunoscute, Baia Mare și Hollywood.

Hollywood nu se referă la celebrul cartier din Los Angeles, California, ci la un oraș cu același nume situat în statul Florida. Chiar dacă nu beneficiază de aceeași faimă că Hollywoodul din California, orașul Hollywood, Florida, și Baia Mare au stabilit o relație de înfrățire, explorând potențialul colaborării în domeniul cultural, turistic și economic.

Cele două au o colaborare de lungă durată

Baia Mare și Hollywood au stabilit relația de înfrățire în anul 2000, atunci când primarul din Baia Mare, Cristian Anghel, și omologul său american, Fran Russo, au semnat un acord de colaborare.

Baia Mare este o destinație turistică deosebită, deși nu este aleasă în mod frecvent de către turiștii români. Printre atracțiile deosebite pe care le puteți vizita în Baia Mare se numără Casa Lendvay Marton, Turnul Sfântul Ștefan, care oferă o priveliște panoramică asupra orașului, și hanul Vulturului Negru, un monument istoric în care puteți explora atmosfera boemă a vechii piețe centrale. De asemenea, Baia Mare găzduiește primul planetariu din România, deschis în anul 1969 și care continuă să funcționeze și astăzi. Acesta oferă oportunitatea de a călători printre stele și de a descoperi minunile universului.

Înfrățirea cu Hollywood, Florida, aduce oportunități de colaborare și promovare reciprocă între cele două orașe, permițând astfel turismului și culturii din Baia Mare să fie descoperite de către publicul internațional.

Urmăriți Impact.ro și pe