Putin, încurajat să folosească arma nucleară în Ucraina. Ramzan Kadîrov face afirmații îngrijorătoare. „Ar trebui luate măsuri”

Ana Anitoiu 01.10.2022, 21:54
Putin, încurajat să folosească arma nucleară în Ucraina. Ramzan Kadîrov face afirmații îngrijorătoare. „Ar trebui luate măsuri”

Vladimir Putin a fost încurajat de liderul cecen, sâmbătă, să folosească arma nucleară în Ucraina, unde președintele rus a declanșat un război la data de 24 februarie. Ramzan Kadîrov a dat acest sfat după ce Rusia a confirmat pierderea bastionului său de la Lyman.

Liderul cecen l-a sfătuit pe Putin să folosească arma nucleară

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat, sâmbătă, că în urma celei mai recente înfrângeri în războiul declanșat de Vladimir Putin la 24 februarie, Moscova ar trebui să ia în considerare folosirea unei arme nucleare cu randament scăzut în Ucraina.

„După părerea mea personală, ar trebui luate măsuri mai drastice, până la declararea legii marțiale în zonele de frontieră și utilizarea armelor nucleare cu randament scăzut”, a scris Ramzan Kadîrov pe Telegram, criticându-i pe comandanți pentru eșecurile lor.

Vladimir Putin schimba ordinea mondiala. A declarat patru regiuni ale Ucrainei teritorii ruse „O sa ne protejam oamenii cu toate mijloacele”
Vladimir Putin  

Liderul cecen a cerut retrogradarea unui comandant

Ramzan Kadîrov ar fi un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, care l-a numit la conducerea Ceceniei în anul 2007. Acesta susține războiul din Ucraina, forțele cecene făcând parte din avangarda armatei Federației Ruse.

Liderul cecen s-a referit în mesajul publicat pe Telegram la colonelul-general Alexander Lapin, comandantul forțelor rusești care luptă la Lyman, descriindu-l drept „un mediocru” și sugerând ca acesta să fie retrogradat.

Ministerul rus al Apărării a anunțat, sâmbătă, o retragere din Lyman, un bastion important și un centru logistic pentru armata Federației Ruse din regiunea ucraineană Donețk. Acest ordin a fost dat după ce soldații lui Vladimir Putin au fost înconjurați de ucraineni şi riscau fie să fie uciși sau să fie luați prizonieri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...