Vladimir Putin schimbă ordinea mondială. A declarat patru regiuni ale Ucrainei teritorii ruse „O să ne protejăm oamenii cu toate mijloacele”

Beatrice Dumitru 30.09.2022, 15:59
Vladimir Putin schimbă ordinea mondială. A declarat patru regiuni ale Ucrainei teritorii ruse „O să ne protejăm oamenii cu toate mijloacele”

Vladimir Puțin a susținut un discurs în Parlamentul Rusiei, în sala Sfântul Gheorghe din Marele Palat al Kremlinului, în care organizează cele mai fastuoase momente. Acesta a semnat decretele pentru anexarea a patru regiuni ucrainene și a atacat dur Occidentul, pe care l-a numit „lacom” pentru că vrea să distrugă Rusia.

Vladimir Putin a luat regiunile Ucrainei

Liderul rus a precizat că oamenii din cele patru regiuni ucrainene pe care le-a anexat au luat decizia de a adera la Rusia „Rezultatele sunt cunoscute, bine cunoscute”, a afirmat el. Anexările aranjate în grabă au loc în timp ce Rusia pierde teritoriu în regiunea estică Donbas – cu forțele ucrainene înaintând spre orașul strategic Lyman.

Dar Vladimir Putin a sfidat o lume întreagă și a anexat cele patru regiuni ucrainene, Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie, pentru care a organizat așa numitele referendumuri, pe care Occidenul le consideră „niște farse”. De asemenea, a afirmat că dorește ca toți cei din Kiev și Occident să audă că oamenii din regiunea Donbas vor deveni pentru totdeauna cetățeni ruși.

Vladimir Putin schimba ordinea mondiala. A declarat patru regiuni ale Ucrainei teritorii ruse „O sa ne protejam oamenii cu toate mijloacele”

Cerem Kievului să oprească focul și să înceteze războiul pe care l-a început în 2014. Noi sunt pregătiți să ne așezăm la masa negocierilor. O să ne protejăm oamenii cu toate mijloacele pe care le avem, aceasta este misiunea noastră. Rusia va reconstrui ruinele din orașe și sate și va dezvolta infrastructura, îngrijirea sănătății și educația”, a spus Vladimir Putin.

Atacul lui Vladimir Putin la Occident

Președintele rus a apărat ceea ce face în Ucraina, anexarea a patru zone ale țării, spunând că acestea sunt teritoriu rusesc și a dat vina pe Occident pentru că a încercat să distrugă Rusia. Acesta a descris Vestul ca fiind „lacom” și vrea să facă din Rusia „colonia” sa și, de aceea, poartă un „război hibrid” împotriva Moscovei.

Vestul vrea să ne distrugă țara, să ne omoare populația. Vestul e gata să treacă oeste orice pentru a păstra acest sistem colonial. Nu vor să ne vadă o societate liberă. Vor să ne vadă ca pe o mulțime de sclavi. Ei nu au nevoie de Rusia. Noi avem nevoie de Rusia!„, a adăugat Vladimir Putin.

Putin a făcut referire și la SUA și Marea Britanie, pe care le-a acuzat de sabotaj. Numindu-i pe britanici drept „anglo-saxoni”, el spune că aceștia au ajutat „la organizarea exploziilor de conducte în Marea Baltică”.

Vladimir Putin a cerut să se țină și un moment de reculegre pentru soldații ruși care au murit pe frontul din Ucraina, pe  care i-a numit eroii Rusiei. La eveniment au participat și liderii celor patru regiuni separatiste controlate de Rusia în Ucraina.

După anunțul anexării, în Paiața Roșie din Moscova va a avea loc o mare sărbătoare. O scenă a fost amenajată pentru un concert, împodobită cu panouri publicitare care proclamă cele patru regiuni ca parte a Rusiei. Așa s-a întâmplat și în 2014 cînd Moscova a anexat, tot ilegal, Peninsula Crimeea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...