Puștii de la CSM București, fotografie cu un simbol interzis în spate. Cum au reacționat oficialii clubului când au văzut imaginile

Sorin Barbu 17.04.2022, 16:24
Puștii de la CSM București, fotografie cu un simbol interzis în spate. Cum au reacționat oficialii clubului când au văzut imaginile

Gafă incredibilă a clubului CSM București. Mai mulți copii din echipa de rugby s-au fotografia având drept fundal un perete pe care era desenată un simbol interzis. Imaginea a apărut pe contul oficial de Facebook al grupării care este finanțată de Primăria Capitalei.

Micii rugbyști de la CSM București, fotografie cu un simbol interzis pe fundal

Câteva fotografii banale s-a transformat într-un moment jenant pentru clubul CSM București. Copiii din secția de rugby au participat la festivalul „Octavian Corneliu-Luluș”, o competiție găzduită de Complexul Sportiv Steaua și s-au gândit să facă poze, drept amintire.

Problema a fost fundalul. În spate, pe un perete ponosit, cu tencuiala zdrențuită. se afla desenată, cu grafitti, o zvastică. Nimeni nu a observat însă simbolul interzis, iar pozele a fost publicate pe pagina de facebook a clubului din București.

Reacția oficialilor de la CSM București după pozele publicate pe contul oficial de Facebook

Imaginile au stat acolo mai bine de jumătate de zi, iar oficialii clubului nu au reacționat decât după ce jurnaliștii de la gsp.ro le-au atras atenția. Abia în acel moment, pozele au dispărut de pe contul oficial al grupării din capitală. Reprezentanții clubului au precizat că este vorba de o greșeală.

„În legătură cu articolele apărute în presă, CSM Bucureşti doreşte să menţioneze faptul că scopul principal al postării apărute pe pagina oficială de Facebook este promovarea copiilor şi a juniorilor, practicanţi de rugby.

Din păcate, simbolul prezent pe clădirea din spatele echipelor nu face cinste nimănui, astfel încât pozele au fost şterse. Ne cerem scuze, încă o dată, pentru această neînţelegere”, se arată în comunicatul de la CSM București.

Conform Ghidului de Coduri, simboluri și însemne ale extremei dreapta in România, „Svastica, un simbol extrem de vechi, utilizat pe arii extinse în Orient, a devenit în secolul XX o emblemă a Partidului Nazist, simbol al supremaţiei ariene”. În România, utilizarea simbolurilor naziste este pedepsită de lege.

SURSA FOTO: gsp.ro

Urmăriți Impact.ro și pe