Purtătorul de cuvânt al președintelui Cehiei s-a căsătorit cu o refugiată din Ucraina. S-au cunoscut imediat după începerea războiului

Ana Anitoiu 08.11.2022, 13:53
Purtătorul de cuvânt al președintelui Cehiei s-a căsătorit cu o refugiată din Ucraina. S-au cunoscut imediat după începerea războiului

Purtătorul de cuvânt al președintelui Cehiei s-a căsătorit săptămâna trecută cu o refugiată din Ucraina. Jiri Ovcacek a cunoscut-o pe soția lui imediat după începerea războiului, când i-a oferit găzduire, alături de fiul ei de vârstă preșcolară.

Purtătorul de cuvânt al președintelui Cehiei, nuntă cu o refugiată ucraineană

Nunta lui Jiri Ovcacek, în vârstă de 43 de ani, a fost una modestă. La eveniment au participat cei mai apropiați prieteni ai săi, conform publicației Blesk din Cehia. Purtătorul de cuvânt își petrece luna de miere pe teritoriul țării sale.

Jiri Ovcacek este purtătorul de cuvânt al președintelui ceh Milos Zeman din anul 2013. Președintele a aflat despre această căsătorie și și-a susținut de la bun început secretarul de presă în decizia pe care a luat-o în viața sa personală.

Purtatorul de cuvant al presedintelui Cehiei s-a casatorit cu o refugiata din Ucraina
Jiri Ovcacek, purtatorul de cuvant al presedintelui Cehiei. Foto: Captura YouTube

Doi ucraineni, căsătoriți în România

În luna martie, doi tineri ucraineni care s-au refugiat în România, după ce liderul rus Vladimir Putin a declanșat un război în țara lor, s-au căsătorit în localitatea Conceşti din judeţul Botoşani. Acolo

Larisa, care este din Kiev, şi soțul ei, Roman, care provine din Cernăuţi, și-au organizat acolo ceremonia căsătoriei civile, căsătoria religioasă, ce a fost oficiată în limba ucraineană, precum și petrecerea de nuntă.

Cei doi tineri ar fi trebuit să se căsătorească pe 9 martie în țara lor, dar planul le-a fost dat peste cap de liderul rus Vladimir Putin, care la data de 24 februarie a dat startul unui război. În urma izbucnirii conflictului, cei doi au fugit împreună în România şi au fost găzduiţi de o familie din Conceşti.

Tinerii ucraineni refugiaţi au refuzat să locuiască în aceeaşi cameră, spunând că religia nu le permite să facă acest lucru înainte de căsătorie. Astfel, gazdele, alături de membrii comunităţii Bisericii Adventiste de Ziua a 7-a, au hotărât să le faciliteze acestora căsătoria, chiar dacă aceasta nu a avut loc în Ucraina, așa cum și-au dorit ei înainte de a începe războiul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...