Pune o monedă în frigider dacă pleci în concediu. Trucul e uimitor, ce vei vedea când te întorci acasă

Andra Daoud 17.01.2022, 13:57
Pune o monedă în frigider dacă pleci în concediu. Trucul e uimitor, ce vei vedea când te întorci acasă

Atunci când pleacă în concediu, mulți oameni aruncă majoritatea alimentelor pe care le au în frigider, de teamă că la întoarcere le vor găsi stricate. Nu este nevoie să faci acest lucru, atunci când pleci de acasă pentru câteva zile, pentru că există un truc care te poate ajuta să îți dai seama dacă mâncarea pe care ai lăsat-o s-a alterat sau nu, cât timp ai lipsit. Tot ce îți trebuie este o monedă și un bol cu apă.

Pune o monedă în frigider dacă pleci în concediu

Chiar și alimentele care încă sunt în termenul de valabilitate se pot strica, indiferent că sunt ținute în frigider. Nu mai vorbim de mâncarea gătită, care se poate altera în doar câteva zile. De aceea este important, atunci când vă întoarceți din concediu, să știți dacă alimentele pe care le-ați lăsat în frigider mai sunt bune pentru consum sau vă pot îmbolnăvi.

Atunci când nu umblați la frigider mai multe zile la rând, temperatura din interior nu rămâne constantă, iar acest lucru poate determina stricarea alimentelor. Se întâmplă de obicei atunci când plecați de acasă pentru mai multe zile, de aceea este util ca la întoarcere să știți dacă alimentele pe care le-ați lăsat mai sunt bune. Pentru a afla dacă mâncarea din frigider s-a stricat, aveți nevoie doar de o monedă și un vas cu apă. 

Puneți vasul cu apă la congelator până când aceasta îngheață complet. Apoi, puneți o monedă deasupra gheții, fix în centru, și puneți vasul la frigider. La întoarcere, verificați vasul cu apă și moneda. Aceasta ar trebui să se regăsească exact pe mijloc, unde ați lăsat-o, dacă apa s-a topit treptat. Dacă o găsiți în aceeași poziție, înseamnă că alimentele au stat la aceeași temperatură scăzută și că încă sunt bune pentru consum.

Pune o monedă în frigider dacă pleci în concediu. Trucul e uimitor, ce vei vedea când te întorci acasă
Pune un vas cu gheață și o monedă deasupra în frigider, atunci când pleci în concediu

Cum se depozitează corect alimentele în frigider

Temperatura din frigider nu este aceeași pe toate rafturile. De fapt, cea mai scăzută temperatură este pe raftul de jos al frigiderului, acesta fiind locul ideal pentru a depozita carne proaspătă. Aceasta trebuie să fie bine ambalată și să nu intre în contact cu mâncarea gătită sau cu alte alimente.

Rafturile superioare pot fi folosite pentru a depozita alimente care nu sunt la fel de pretențioase la temperatură, cum ar fi produsele lactate, ouăle, fructele și legumele. Cea mai ridicată temperatură este pe ușa frigiderului, iar acolo puteți depozita recipiente cu sosuri, maioneză, sticle cu băutură, gem și dulceață sau medicamente care trebuie să fie ținute la rece.

De asemenea, țineți cont că, dincolo de data de expirare înscrisă pe ambalaj, toate produsele au o recomandare de a fi consumate în termen de câteva zile de când a fost deschis ambalajul. În cazul în care depășiți acest termen, produsele se pot altera, chiar dacă încă sunt în termenul de valabilitate înscris pe ambalaj. Acest lucru se întâmplă din cauză că, odată deschis ambalajul, atmosfera nu mai este protejată, iar bacteriilor pot pătrunde cu ușurință în interior.

Urmăriți Impact.ro și pe