„PSD vrea să lase România fără buget”. Premierul Orban, acuzații dure după ce a fost anunțată modificarea ordonanței prin care pensiile se majorează

Stan Filon 02.09.2020, 15:35
„PSD vrea să lase România fără buget”. Premierul Orban, acuzații dure după ce a fost anunțată modificarea ordonanței prin care pensiile se majorează

Premierul Ludovic Orban a răbufnit la adresa Partidului Social Democrat! Președintele PNL pune că social-democrații vor pur și simplu să lase România fără buget, după ce aceștia și-au exprimat în Parlament intenția de a modifica rectificarea bugetară pentru ca pensiile să poată fi mărite cu 40%, nu cu 14%.

Ludovic Orban spune că PSD vrea să lase România fără buget

”După ce au vrut să lase România fără guvern, astăzi, PSD vrea să lase România fără buget. Solicit parlamentarilor să susțină ordonanța de rectificare bugetară pentru că e făcută pe baza unor analize. Orice cheltuială se va întoarce împotriva românilor și va dezechilibra situația. Solicit parlamentarilor să susțină rectificarea bugetară așa cum am hotărât-o.

Și așa am făcut eforturi extraordinare pentru a găsi resurse să creștem veniturile unor categorii importante, creșterea pensiilor, alocațiilor, să suținem autoritățile locale pentru a face față pe timp de pandemie, pentru susținerea companiilor”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban spune că PSD vrea să lase România fără buget
Ludovic Orban spune că PSD vrea să lase România fără buget

”Acum trăim într-o altă realitate căreia trebuie să-i facem față”

Premierul Ludovic Orban a spus că Legea Pensiilor a fost adoptată înainte de pandemia de coronavirus, când nu era criză economică. Șeful Executivului mai spune că România trebuie să facă față realității în care trăim. Acesta i-a acuzat pe PSD-iști de ”populism inexplicabil”.

”Proiectul a fost votat de mult, nu a avut la bază nimic, niciun fel de prognoză, a fost adoptat într-o perioadă în care nu era pandemie, nu era criză economică. Acum trăim într-o altă realitate căreia trebuie să-i facem față și să ne adaptăm toată gândirea economcă situației.

Este o contracţie economică mult mai mică decât contracţia economică medie la nivel european, care este de 8,3%, dar este o contracţie economică care duce la scăderea veniturilor, care trebuie să ne îndemne la prudenţă în generarea de cheltuieli. Şi aşa, în ultimele 4 luni, majoritatea dominată de PSD, într-un populism inexplicabil, ne-a provocat noi şi noi cheltuieli pentru care nu există, efectiv, resursele pentru a putea face faţă notei de plată provocată de PSD. PSD a procedat după principiul: După noi, potopul”, a spus premierul Ludovic Orban, miercuri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...