PSD propune bonusuri de 2.000 de lei pentru profesori. Ce se arată în anunțul făcut de Marcel Ciolacu

Rădulescu Valentin 02.09.2020, 20:46
PSD propune bonusuri de 2.000 de lei pentru profesori. Ce se arată în anunțul făcut de Marcel Ciolacu

Președintele PSD a propus recent ca profesorii să primească un stimul de 2.000 de lei pentru expunerea în fața noului tip de virus. De asemenea, Marcel Ciolacu a lansat și un atac dur la adresa liberalilor, susținând că își bat joc de profesori și pensionari.

Marcel Ciolacu propune 2.000 de lei pentru cadrele didactice

Președintele PSD a declarat într-un anunț pe pagina lui de socializare că vrea ca profesorii să primească un bonus de 2.000, deoarece vor fi mult mai expuși infecției cu noul tip de virus. De asemenea, tot personalul școlar beneficiază de aceste venituri. La câteva ore după ce a făcut anunțul, Marcel Ciolacu a depus inițiativa legislativă în Parlament.

„PSD nu acceptă ca Guvernul PNL să își bată joc de profesori și pensionari! De asta propunem acordarea unui bonus salarial pentru profesori și personalul școlar auxiliar, pentru că și ei sunt acum în linia întâi odată cu deschiderea școlilor, dar și respectarea legii în privința creșterii pensiilor. Orban are majoritate în Parlament împreună cu aliații săi USR, PMP, UDMR și minorități.

Să își asume respingerea acestor propuneri și să nu mai caute vinovați pentru că nu mai au nicio scuză. Sau aveți majoritate numai când vreți să rămâneți pe funcții?!”, a spus Marcel Ciolacu pe Facebook.

PSD propune bonusuri de 2.000 de lei pentru profesori. Ce se arată în anunțul făcut de Marcel Ciolacu
Sursă Foto: qmagazine.ro

Cine beneficiază de suma de 2.000 de lei lunar?

Propunerea legislativă prevede ca toate cadrele didactice, adică personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din învățământul de stat, să primească un stimulent de risc în valoare de 2.000 de lei lunar, respectiv 1.500 de lei. Acest bonus se va acorda pe toată durata stării de alertă și a stării de urgență. Inițiativa lui Marcel Ciolacu a fost semnată și de Paul Stănescu, Alfred Simonis și Robert Cazanciuc.

„Având în vedere prevederile ordinului comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Educației și Cercetării pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/ instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 , în care sunt prevăzute o serie de 3 scenarii, precum și o multitudine de ghiduri privind măsuri de sanitare și de protecție pentru fiecare nivel educațional în parte, se simte nevoia de stimulare financiară a acestor categorii foarte importante de personal”, au spus inițiatorii în expunerea de motive, potrivit stirileprotv.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe