PSD nu exclude intrarea la guvernare. Primele declarații ale lui Marcel Ciolacu: ”Cîțu nu poate negocia cu noi”

Nicu Stan 26.10.2021, 13:58
PSD nu exclude intrarea la guvernare. Primele declarații ale lui Marcel Ciolacu: ”Cîțu nu poate negocia cu noi”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că în negocierile cu premierul desemnat Nicolae Ciucă și PNL ia în considerare absolut toate variantele, aceasta însemnând chiar susținerea unui guvern minoritar PNL-UDMR sau intrarea la guvernare.

PSD vrea la guvernare. Anunțul lui Marcel Ciolacu: ”Suntem în același cerc vicios”

PSD a anunțat prin președintele partidului Marcel Ciolacu că ia în calcul toate variantele în ceea ce privește susținerea unui guvern minoritar PNL-UDMR sau intrarea la guvernare.

”Domnul Florin Cîțu uită un lucru: că nu poate negocia cu PSD, deoarece are o decizie internă a partidului că nu poate negocia cu PSD. Suntem în același cerc vicios”, a afirmat Marcel Ciolacu la sediul PSD.

PNL nu are decat un mandat pentru guvern minoritar
PNL nu are decat un mandat pentru guvern minoritar

PSD ia în calcul toate variantele

Marcel Ciolacu a spus că ”absolut toate variantele” sunt luate în considerare în acest moment în ceea ce privește susținerea unui guvern minoritar PNL-UDMR sau intrarea la guvernare.

De partea cealaltă, premierul interimar Florin Cîțu a declarat, marți dimineață, că PNL nu a decis un nou mandat de negociere cu USR și PSD pentru formarea unui guvern.

PNL are mandat doar pentru un guvern minoritar

”În acest moment avem mandat doar pentru un guvern minoritar PNL-UDMR, cu susținere în Parlament. Fac apel din nou la responsabilitate la președinții celor două partide, USR și PSD, să facă ceea ce au spus până acum, că vor să avem un guvern, să fim responsabili.

Nu există o flexibilizare a mandatului. Dacă exista o flexibilizare, se putea face doar în BPN. Rămâne așa cum am stabilit. Nu facem astăzi niciun BPN. Ne gândim la opțiuni. Vom continua discuțiile cu cei de la USR și ceilalți parlamentari pentru a vedea care sunt condițiile în care ar vota un guvern minoritar”, a afirmat Florin Cîțu.

Se discută refacerea coaliției cu USR

Președintele PNL susține că liberalii nu au votat un nou mandat care să permită flexibilizarea negocierilor cu PSD și USR.

Astfel, surse politice au declarat pentru Digi24.ro că, luni seară, președintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu premierul desemnat Nicolae Ciucă și cu președintele PNL Florin Cîțu, în care s-a discutat inclusiv scenariul refacerii coaliției cu USR, după ce negocierile cu PSD nu au ajuns la niciun rezultat.

Marcel Ciolacu vrea să aprobe el lista de  miniștrii ai cabinetului Ciucă

Duminică, liderii PNL și PSD au avut o primă discuție privind susținerea guvernului Nicolae Ciucă. PSD nu vrea să susțină guvernul în lipsa unor garanții clare: susținere doar până în februarie și preluarea în programul de guvernare a măsurilor propuse de PSD.

În plus, Marcel Ciolacu mai vrea să aprobe lista de miniștri, înainte de depunerea ei în Parlament. Astfel, președintele PNL Florin Cîțu nu a fost de acord cu solicitările PSD.

Urmăriți Impact.ro și pe