Dictatură militară în România? Dan Vîlceanu, despre Nicolae Ciucă: „E în rezervă şi e general”

Stan Filon, Dragos Ștefănescu 24.10.2021, 22:55
Dictatură militară în România? Dan Vîlceanu, despre Nicolae Ciucă: „E în rezervă şi e general”

Mulți români privesc cu scepticism venirea lui Nicolae Ciucă la Palatul Victoria și se întreabă dacă nu cumva acesta va transforma România într-o dictatură militară. Ei bine, nici vorba despre așa ceva, ne dă asigurări ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu.

Ce spune Dan Vîlceanu despre așa-zisa dictatură militară instituită de Nicolae Ciucă

Dan Vîlceanu, secretarul general al PNL și ministru al Finanțelor, a vorbit despre zvonurile care circulă printre unii dintre conaționalii noștri, alimentate și de unii moderatori tv care se tem ca nu cumva în România să se insttuie în anul 2021 o dictatură militară, ținând cont de faptul că Nicolae Ciucă, premier desemnat, este de carieră militar.

”Am tot auzit vehiculându-se că vine Nicolae Ciucă premier şi vom avea dictatură militară. Domnul Nicolae Ciucă e civil, e fost militar, e în rezervă şi e general. Ceea ce vreau să subliniez prin acest lucru, că a fost general, este faptul că este un om care are capacitatea intelectuală să conducă un guvern.

Ce spune Dan Vilceanu despre asa-zisa dictatura militara instituita de Nicolae Ciuca
Ce spune Dan Vilceanu despre asa-zisa dictatura militara instituita de Nicolae Ciuca

”Cu domnul Ciucă premier nu se va întâmpla ce s-a întâmplat cu Florin Cîţu premier”

Am văzut tot felul de exprimări, în perioada asta, cu dictatură militară. Doamne fereşte! Este un om pe care îl cunosc foarte bine, cu care am făcut echipă şi cu care vrem să facem echipă în continuare. 

Cu domnul Ciucă premier nu se va întâmpla ce s-a întâmplat cu Florin Cîţu premier. Orban l-a sabotat pe Cîţu, acum, PNL-ul nu va mai face asta cu Nicolae Ciucă. Realizăm responsabilitatea pe care o avem şi nu vrem să ne batem joc de români”, a subliniat Dan Vîlceanu la Prima TV.

Tot Dan Vîlceanu a venit și cu un anunț în ceea ce privește intrarea în vigoare a noilor restricții de luni, 25 octombrie. Ministrul Finanțelor a precizat că a avut loc o mică ”scăpare”, care va fi corectată însă luni. Acesta a spus că și școlile private vor intra de luni în vacanță, deoarece s-a strecurat o mică eroare care spunea că doar elevii din școlile publice vor intra în vacanță pentru două săptămâni.

„Nu am fost implicat direct în elaborarea acestui act normativ pentru că Ministerul Finanţelor nu are legătură cu şcolile, cu pandemia. Am fost anunţaţi că mâine la 11 va exista o şedinţă în format hibrid pentru a se remedia această greşeală, ca şcolile private să funcţioneze la fel ca celelalte şcoli. Imediat va fi publicat în Monitorul Oficial. Se mai întâmplă asemenea lucruri, nu cred că e un moment în care să dai vina pe cineva. E o chestiune legată de Ministerul Educaţiei, Sănătăţii, CNSU”, a declarat Dan Vîlceanu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...