PSD, moţiune simplă împotriva ministrului Economiei. Marcel Ciolacu a făcut anunţul: “Bătaie de joc”

Stan Filon 08.03.2021, 20:51
PSD, moţiune simplă împotriva ministrului Economiei. Marcel Ciolacu a făcut anunţul: “Bătaie de joc”

Partidul Social Democrat se pregătește să depună a doua moțiune simplă împotriva unui membru al Guvernului Câțu. După c a fost luat în colimator ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, însă a scăpat cu fața curată, acum a venit rândul ministrului Economiei, Claudiu Năsui.

PSD depune moţiune simplă împotriva ministrului Economiei

Cel care a venit cu vestea depunerii unei noi moțiuni simple a fost chiar președintele PSD, Marcel Ciolacu. Acesta a anunțat că formațiunea pe care o conduce va depune la Senat o moțiune simplă contra lui Claudiu Năsui, ministrul Economiei și a spus și care este motivul pentru care îl vrea plecat pe acesta de la Ministerul Economiei.

“Am decis în cadrul Biroului Politic Naţional să depunem în această săptămână la Senat moţiunea împotriva ministrului Năsui, aşa cum am anunţat. Motivele – blocarea măsurii 3, fonduri europene, 478 de milioane de euro în acest moment blocate din cauza faptului că domnul ministru a găsit de cuviinţă să îşi facă un cont de administrator în procedura de selectare a companiilor”, a spus Marcel Ciolacu în cadrul unei conferinţe de presă.

PSD depune motiune simpla impotriva ministrului Economiei
PSD depune motiune simpla impotriva ministrului Economiei

”Nu face acum decât să blocheze un program de finanțare de 500 de milioane de euro”

Claudiu Năsui a fost luat în colimator de PSD încă din data de 22 februarie, când cel care a spus că PSD va forța demiterea sa a fost Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, după dezbaterile din Legislativ pe bugetul pentru anul 2021.

“Am decis să depunem moțiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, pentru ce a văzut o țară întreagă: bătaie de joc la adresa antreprenorului român. În loc să-i ajute, el nu face acum decât să blocheze un program de finanțare de 500 de milioane de euro. După dezbaterile pe buget vom face o moțiune simplă împotriva domnului Năsui”, declara Sorin Grindeanu, la momentul respectiv.

Claudiu Năstui a precizat atunci că a depus plângere penală în Rem la Direcția Națională Anticorupție (DNA) cu privire la suspiciuni de corpuție la înscrierile în platforma de granturi acordate IMM-urilor.

”100% Transparenţă. Am supărat mulţi oameni din sistem în momentul în care am spus adevărul. Am spus adevărul despre mersul la târguri pe banii statului şi despre faptul că măsura 3 nu îşi atinge scopul. Nu îşi atinge scopul pentru că ajunge să finanţeze în proporţie de peste 50% imobiliare. Şi nu doar atât, dar suspiciunile de fraudă de care am vorbit sunt bazate pe fapte reale. Am avut discuţia aceasta şi cu premierul şi i-am propus un curs de acţiune. Ştiu că adevărul doare, dar singura noastră şansă dacă vrem să salvăm România este măcar să spunem adevărul şi să fim foarte transparenţi cu ce găsim în ministere. Nu să menţinem butaforii”, a spus Claudiu Năsui. Acum, moțiunea simplă inițiată de PSD pe numele lui Năsui ar urma să fie depusă în cursul acestei săptămâni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI