AUR la un procent de PNL în sondaje. PSD plătește pentru intrarea la guvernare

Gabriela del Pupo 30.12.2021, 14:51
AUR la un procent de PNL în sondaje. PSD plătește pentru intrarea la guvernare

Scădere pentru PSD după luni bune de creștere și AUR la limită de a depăși PNL asta asta arată cel mai recent sondaj realizat de Avangarde, la comanda PSD. Se pare că intrarea la guvernare a venit cu un cost pentru PSD care a scăzut cu un procent conform ultimelor date.

AUR ajunge PNL din urmă

Sondajul a fost realizat după formarea noii coaliții de guvernare PNL-PSD-UDMR. De asemenea discuțiile privind introducerea certificatului Covid la locul de muncă, precum și alte măsuri par să fi crescut susținerea pentru AUR care a ajuns la doar un procent distanță de PNL. Campania internă din  PNL pare să fi accentuat declinul partidului în sondaje.

Sondajul a fost realizat în a doua jumătate a lunii decembrie în perioada 15.12 – 23.12.2021, pe un eșantion de 907 subiecți prin metoda „door-to-door”, conform digi24.ro

Potrivit datelor prezentate în sondajul realizat de Avangarde partidele politice au următoarele procente:

  • PSD – 39%
  • PNL – 18%
  • AUR – 17%
  • USR – 10%
  • UDMR – 5%

sursa: sondaj Avangardesursa: sondaj Avangarde

PSD decontează intrarea la guvernare

Intenția de vot arată o ascensiune până în luna decembrie a votanților PSD, un interes consant pentru cei UDMR, iar PNL pierde în ultimele luni procente semnificative.

O scădere de 6 procente de la începutul anului se observă în rândul simpatizanților PNL dar și partenerii de guvernare de anul acesta USR pierd tot 6 procente de la 16 la 10 la sută.

AUR în schimb pare să fi profitat de pandemie pentru a crește cu 3 procente de la 14 la 17 la sută.

PSD a înregistrat apogeul în lunile octombrie și noiembrie când ajunsese la un procent de 40% intenție de vot.

PNL intră în declin încă din luna mai și campania internă pentru șefia partidului întreține acest declin după cum se poate observa și în grafic.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...