PSD a depus moțiunea de cenzură, nu mai așteaptă decizia CCR. ”E mai bine pentru toți să avem alt premier”

Stan Filon 28.09.2021, 12:49
PSD a depus moțiunea de cenzură, nu mai așteaptă decizia CCR. ”E mai bine pentru toți să avem alt premier”

Entuziasmată de victoria social-democraților din Germania, conducerea PSD a decis să nu mai aștepte decizia CCR privind moțiunea de cenzură a USR-AUR! Social-democrații de la București au depus în urmă cu scurt timp propria lor moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu și doresc alegeri anticipate!

PSD a depus moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

Cel care a făcut anunțul a fost prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu. Acesta a anunţat, marţi, că PSD a depus moţiunea de cenzura împotriva Guvernului Cîţu, asta după ce au apărut informații că magistrații de la Curtea Constituțională a României vor decide că există un conflict juridic între Parlament și Guvern pe tema moțiunii depuse de USR și AUR. Grindeanu spune că social – democrații vor vota și moțiunea USR – AUR, dacă aceasta ajunge la vot.

„Noi spunem că acest guvern incompetent trebuie să plece acasă, după care președintele poate catadicsește să intre în rolul de mediator și trece la consultări cu partidele. Noi vedem în acest moment o singură soluție, alegerile anticipate”, a declarat Sorin Grindeanu.

PSD a depus motiune de cenzura impotriva Guvernului Citu
PSD a depus motiune de cenzura impotriva Guvernului Citu

”Nu se mai poate, efectiv nu se mai poate”

Și secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat că social-democraţii vor depune marţi moţiune de cenzură, indiferent de decizia Curţii Constituţionale cu privire demersul similar iniţiat de USR PLUS şi AUR, relatează Agerpres.

”Deja preşedintele Marcel Ciolacu a anunţat aseară că avem intenţia să depunem astăzi moţiunea de cenzură, indiferent de decizia CCR. Toate aceste probleme le vom discuta, astăzi, în Consiliul Politic Naţional, pentru a vedea exact ceea ce facem. Eu cred că trebuie să depunem urgent moţiunea de cenzură, pentru că nu se mai poate, efectiv nu se mai poate. Sănătate, economie, şcoală, vorbim despre orice, deja lucrurile au ajuns la un maxim care nu mai poate fi suportat. (…) Cred că e mai bine ca preşedintele PNL, cel care este acum, să nu mai fie şi prim-ministru, e mai bine pentru toată lumea”, a declarat Stănescu la Antena 3.

Ciolacu speră ca România să urmeze exemplul Germaniei

Marcel Ciolacu i-a felicitat pe social-democrații din Germania, care au câștigat alegerile federale și a spus că ei dau trendul în Europa. Entuzismat de veștile din Germania, Marcel Ciolacu a spus că și în România s-ar putea întâmpla la fel, așa că a forțat alegerile anticipate.

”Faptul că alegătorii celui mai puternic stat european cred că politicile de stânga îi pot proteja cel mai bine într-o asemenea situaţie de criză este un semnal puternic pentru toate ţările Uniunii Europene. Inclusiv pentru România, unde un guvern de dreapta, aflat în derivă, a devenit un pericol la adresa stabilităţii statului! De aceea, cred că alegerile anticipate reprezintă soluţia pentru a da României o guvernare social-democrată, în ton cu restul Europei”, spunea Marcel Ciolacu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...