Marcel Ciolacu a lămurit ce moțiune de cenzură va susține PSD. ”Vom merge până la capăt, alegeri anticipate”

Cristian Cojocaru 05.09.2021, 16:35
Marcel Ciolacu a lămurit ce moțiune de cenzură va susține PSD. ”Vom merge până la capăt, alegeri anticipate”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a anunțat că la rândul său, va depune moțiune de cenzură împotriva actualului guvern. Social-democrații au solicitat alegeri anticipate.

Marcel Ciolacu va depune moțiune de cenzură cu o singură condiție

Liderul social-democraților a anunțat că va depune o moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu doar în situația în care cea depusă de USR și AUR nu va ajunge în plenul Parlamentului. Astfel, Marcel Ciolacu a afirmat că vor vota pro actualei moțiuni de cenzură și totodată au fost solicitate alegeri anticipate.

„Dacă moţiunea USR AUR ajunge la vot în plen, PSD o va vota, dar nu să se întoarcă Barna în Guvern şi Ghinea să distrugă PNRR. Vom merge până la capăt, alegeri anticipate. Dacă moţiunea alianţei USR AUR nu ajunge la vot în plen, suntem dispuşi să convenim cu USR PLUS şi AUR un text al moţiunii, să semneze moţiunea şi în 10 minute o depunem”, a declarat Marcel Ciolacu.

Din cauza faptului că semnăturile strânse de către USR-Plus și AUR ar putea fi contestate, actuala moțiune susținută de cele două partide politice ar putea să nu ajungă în plen. Totodată, Marcel Ciolacu a arătat că au obținut 157 de semnături legale.

marcel ciolacu moțiune
Marcel Ciolacu a anuntat ca va depunde motiune de cenzura cu o singura conditie

”Chiar îi felicit pe cei de la AUR”

Liderul PSD a ținut totodată să îi felicite pe membrii partidului AUR că au știut să se folosească de această situație și totodată de USR PLUS pentru că în acest fel, viziblitatea partidului a crescut.

„Am arătat şi 157 semnături legale, am invitat atunci USR PLUS şi AUR să discutăm pe marginea textului şi să depunem împreună o moţiune cu minimum 234 de semnături. USR PLUS a ales însă o alianţă cu AUR şi, cu aroganţa specifică, nu au dat niciun semn, nici măcar gestul minim de a ne transmite textul moţiunii. Chiar îi felicit pe cei de la AUR că s-au folosit de USR PLUS pentru a îşi creşte vizibilitatea publică”, a completat Ciolacu, menţionând să semnatarii îşi pot retrage semnăturile şi să se alăture moţiunii PSD.

Totodată, președintele PSD vine cu acuzații la adresa USR PLUS și PNL că aceste două formațiuni politice doresc ca PSD să fie partidul care va decide cine va câștiga. În același timp, membrii PSD nu îi mai doresc pe reprezentanții USR PLUS în Guvern, acuzându-i pe aceștia de șantaj. În ceea ce-l privește pe președintele Româniai, Kalus Iohannis, Marcer Ciolacu a afirmat că ”nu trebuia doar să constate că USR PLUS știe doar să strice, ci și să recunoască public că opera sa, coaliția pierzătorilor este un eșec”.

Urmăriți Impact.ro și pe