Protest la porțile închisorii unde e încarcerat Dragnea: PSD și-a trimis oamenii să ceară reluarea procesului – VIDEO

Alexandru Ioanid 04.07.2019, 12:57
Protest la porțile închisorii unde e încarcerat Dragnea: PSD și-a trimis oamenii să ceară reluarea procesului – VIDEO

Câteva persoane s-au adunat, joi, în fața penitenciarului Rahova, acolo unde e încarcerat Liviu Dragnea, pentru a-și arăta susținerea pentru el. Ei cer rejudecarea procesului în urma căruia Dragnea a fost condamnat și invocă decizia CCR referitoare la completurile de trei judecători.

PSD a trimis, joi, mai multe persoane în fața penitenciarului Rahova, acolo unde Liviu Dragnea își ispășește pedeapsa definitivă de trei ani și jumătate, primită în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Oamenii cer rejudecarea procesului, după ce CCR a admis existența unui conflict juridic între Parlament și Înalta Curte pe tema completurilor de trei judecători. E de așteptat motivarea în acest caz, dar magistrații dau de înțeles că aceste completuri ar fi fost constituite ilegal și că deciziile pronunțate de ele nu mai valorează nimic

„Judecătorii ÎCCJ anchetați ptr. abuz în serviciu”, „Dragnea deținut politic” și „Cerem rejudecare proces Dragnea” – sunt câteva dintre mesajele scrise pe pancartele aduse la protest.

PSD și-a trimis oamenii să ceară reluarea procesului lui Dragnea

Ce face Liviu Dragnea în închisoare
Sursa foto: Andreea Alexandru/Medifax

Oamenii adunați la protestul din fața penitenciarului Rahova cer reluarea procesului lui Liviu Dragnea, în urma căruia fostul lider al PSD a fost trimis la închisoare. Protestatarii susțin că acestuia i s-ar fi făcut o nedreptate.

„Să răspundă și magistrații pentru viața unui om care a intrat la răcoare. Să fie clar! Ne dorim să se pună legea pentru răspunderea magistraților. Dacă judecătorii CCR nu erau sub presiune, poate domnul Dragnea era în libertate”, au spus unele dintre persoanele prezente la mitingul de la penitenciarul Rahova.

După decizia CCR privind completurile de trei judecători, multă lume s-a întrebat, imediat, dacă această decizie îl poate scoate pe Dragnea din închisoare. De precizat că unul dintre completurile la care face referire CCR l-a condamnat pe Dragnea în primă instanță.

E motivul pentru mulți cred că fostul lider PSD nu are mari șanse să iasă din pușcărie. Dar, e de așteptat motivarea Curții Constituționale, iar avocații lui Dragnea susțin același lucru.

„Nu pot decât să mă bucur foarte tare că s-a admis. Este foarte corect așa, dar deocamdată nu am ce comentariu să fac în plus până nu văd motivarea. Știu că s-a admis, dar să vedem în ce limite. Aștept motivarea să știu ce atitudine să iau, dacă voi putea să iau vreo atitudine în principiu. Realmente era un conflict, aștept motivarea și în funcție de ea vedem ce avem de făcut”
Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea

Urmăriți Impact.ro și pe