Protest inedit în Parlament. Ce scria pe pancartele aduse de deputații PSD

Cristian Cojocaru 01.02.2021, 16:15
Protest inedit în Parlament. Ce scria pe pancartele aduse de deputații PSD

Prima zi a sesiunii parlamentare din acest an s-a lăsat cu un protest inedit în Parlament. Astfel, deputații partidului PSD au venit pregătiți pentru protest, social democrații având asupra lor chiar și pancarte pentru a face cât mai vizibilă nemulțumirea.

A avut loc un protest inedit în Parlament

Marcel Ciolacu, președintele formațiunii politice PSD, a anunțat faptul că partidul dorește să depună o moțiune de cenzură împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Membrii partidului PSD doresc demisia lui Voiculescu. Mai mulți membri și-au declarat nemulțumirea, spunând că atunci când Voiculescu vine la putere, au loc numai tragedii.

„Când vine Voiculescu la conducere se întâmplă tragedii”, a declarat și deputatul PSD, Gabriel Zetea, un apropiat al fostului ministru PSD al Sănătății, Sorina Pintea.

Mihai Fifor, fostul ministru al Internelor consideră că după întâmplarea nefericită de la Institutul Matei Balș, Vlad Voiculescu nu mai are ce căuta în funcție.

„Nu cred că are ce să mai caute în funcția asta după tot ce s-a întâmplat. Era o chestiune de bun simț să demisioneze în semn de compasiune și în semn de înțelegere a tot ce se întâmplă în momentul de față”, a spus și Mihai Fifor.

Prima zi a sesiunii parlamentare din acest an s-a lăsat cu un protest inedit în Parlament
Prima zi a sesiunii parlamentare din acest an s-a lăsat cu un protest inedit în Parlament

Vlad Voiculescu nu este singurul vizat

Alfred Simonis consideră că ministrul Sănătății nu este singurul vinovat. Liderul grupului PSD afirmă că și Orban dar și Klaus Iohannis se fac la fel de vinovați, pe baza faptului că pe durata mandatelor, au dat dovadă de un un comportament sfidător.

„Domnul Voiculescu nu cred că este singurul vinovat, trebuie să ne amintim că a domnul Orban a condus guvernul un an și jumătate și Klaus Iohannis este președinte de 6 ani. Nu îi cerem demisii pentru că au ars aceste spitale, îi cerem demisia pentru modul sfidător pentru modul în care s-a comportat și modul în care tratează această situație fără niciun regret și fără nicio simpatie”, a declarat liderul de grup al PSD, Alfred Simonis în debutul ședinței de plen.

Moțiunea simplă fusese anunțată încă de acum o săptămână, înainte de a avea loc incendiul de la ”Matei Balș”. Marcel Ciolacu dorea deja să fie audiați responsabilii care se ocupă de campania de imunizare împotriva Covid-19.

„La 1 februarie, începe sesiunea parlamentară şi vom chema la audieri pe cei responsabili de acest haos în campania de vaccinare şi de testare (…). Ei deja vorbesc numai de vaccinare, fără să aibă vaccin şi fără să aibă reguli foarte clare”, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Urmăriți Impact.ro și pe