Protest în fața Palatului Cotroceni pentru Roșia Montană. Ce îi cer oamenii președintelui Iohannis

Nicu Stan 11.07.2021, 21:48
Protest în fața Palatului Cotroceni pentru Roșia Montană. Ce îi cer oamenii președintelui Iohannis

Protest în fața Palatului Cotroceni pentru Roșia Montană. Ce îi cer oamenii președintelui Iohannis. Zeci de români au protestat, astăzi, la Cotroceni și i-au cerut președintelui României, Klaus Iohannis, să salveze Roșia Montană. ”Uniţi, salvăm Roşia Montană” au scandat protestatarii.

Protest pentru Roșia Montană în fața Palatului Cotoceni. Ce au cerut protestatarii de la Klaus Iohannis

Un protest a avut loc în fața Palatului Cotroceni pentru Roșia Montană. Zeci de persoane au luat parte, astăzi, la un protest organizat de mai multe asociaţii la Palatul Cotroceni şi i-au cerut preşedintelui Klaus Iohannis să intevină pentru a salva Roşia Montană.

”Uniţi, salvăm Roşia Montană”, au strigat în cor protestatarii. ”Roşia Montană a devenit elefantul nevăzut din încăpere”, transmit și organizaţiile care au dus chiar şi un elefant la protest, scrie news.ro.

Protest pentru Rosia Montana
Protest pentru Rosia Montana

Cine a participat la protest

Zeci de persoane au participat, duminică, la Palatul Cotroceni, la protestul organizat de Comunitatea Declic, Uniţi Salvăm, Rosia Montană în UNESCO World Heritage, Funky Citizens, Mining Watch România, Prietenii Roşiei Montane, Corupţia Ucide, Greenpeace, precum şi Evoluţie în instituţie.

De asemenea, participnții la protest au purtat steaguri cu mesajul ”Roşia Montană, în UNESCO” dar şi mesaje pentru preşedintele Klaus Iohannis şi prim-ministrul Florin Cîţu. În plus, protestatarii au scandat ”Uniţi, salvăm Roşia Montană”.

Klaus Iohannis să scoată elefantul din Guvern

”Îi cerem preşeditelui Klaus Iohannis să scoată elefantul de aur din Guvern”, au mai transmis organizatorii, care vor ca dosarul pentru includerea sitului Roşia Montană în patromoniul UNESCO să nu fie retras. Dosarul ar trebui discutat la finalul lunii iulie.

20 de ani de proteste pentru Roșia Montană

 ”Se împlinesc aproape 20 de ani de când am participat la primul protest pentru Roşia Montană”, a declarat unul dintre protestatari.

De asemenea, protestatarii i-au cer preşedintelui să-şi exercite rolul de mediator şi să intervină pentru salvarea Roşia Montană.

Mesajul comunității Declic

”Domnule preşedinte, a venit momentul să discutăm despre elefantul din cameră: Roşia Montană şi ezitările Guvernului de a o susţine pentru lista UNESCO. Din păcate, Roşia Montană acum a ajuns monedă de negociere în politica de partid.

Vă cerem public, domnule preşedinte Iohannis, să scoateţi elefantul de aur din Guvern! Roşia Montană nu e locul de joacă al politicienilor! Trebuie să vă exercitaţi rolul de mediator între noi, cetăţenii, şi cei cărora aurul le fură minţile”, este apelul lui Tudor Brădăţan, director executiv al Comunităţii Declic.

Ce vor protestatarii de la Klaus Iohannis

Protestatarii au ajuns în faţa Palatului Cotroceni, intrarea dinspre Piaţa Leu, pentru a-i cere lui Klaus Iohannis să îşi asume o poziţie clară şi un mandat ferm pentru delegaţia României de la Reuniunea Comitetului UNESCO.

”Cetăţenii nu se mai pot baza pe Florin Cîţu în privinţa dosarului Roşia Montană la UNESCO, aşa că îi cer public preşedintelui Iohannis să intervină”, susţin organizaţiile.

Urmăriți Impact.ro și pe