Protest în fața Guvernului. Zeci de pensionari își strigă nemulțumirile. “Să ne dea banii și dreptul nostru”

Protest al pensionarilor in fata Guvernului

Protest în fața Guvernului României! Zeci de pensionari au ieșit în stradă pentru a protesta față de nivelul pensiilor și pentru a solicita majorarea de 40% promisă de guvernanți. Oamenii scandează împotriva Guvernului Orban.

Protest al pensionarilor în fața Guvernului

Pensionarii nu sunt deloc mulțumiți de decizia Executivului de a majora pensiile cu un procent mai mic decât hotărârea Parlamentului, care specifica o creștere de 40% a punctului de pensie. Protestul este organizat de Federaţia Naţională a Pensionarilor din România (FNPR) și Federaţia Naţională „Unirea” a Pensionarilor din România (FNUPR).

Motivul nemulţumirii pensionarilor care participă la protest este nivelul până la care Guvernul a decis să majoreze pensiile din data de 1 septembrie, respectiv 14%, a declarat Preda Nedelcu, liderul (FNPR).

Protest al pensionarilor in fata Guvernului

Protest al pensionarilor in fata Guvernului

”Îmi vine să plâng când mă duc la piață. Aș mânca și eu un ruct, dar trebuie să fac economii”

Una dintre pensionarele aflate în faţa guvernului, Maria Vasilescu, declară că are o pensie de 1050 şi când se duce la piaţă “îi vine să plângă”.

“Am venit aici să îmi cer dreptul meu, după ce am muncit o viaţă întreagă. Ei nu ne dau absolut nimic, e contribuţia noastră pe care am plătit-o deja.

Aş vrea să îl rog pe domnul Ludovic Orban să trăiască o lună de zile cu pensia mea, îi dau eu banii să vadă cum e să trăieşti cu 1050 lei timp de 30 de zile.Plătesc chirie 300 de lei, medicamentele mă costă 200 de lei, iar banii de-abia îmi ajung pentru mâncare. Aș mânca și eu un frunct, cva, mă duc la piață și mă apucă plânsu, deoarece nu mă pot aropia de nimic, deoaarece trebuie să fac economie”, a declarat pensionara Maria Vasilescu pentru Antena 3.

Orban a spus că va face tot posibilul să nu mărească pensiile cu 40%, deoarece România ar intra în faliment

Recent, plenul Parlamentului a adoptat rectificarea bugetară pe 2020, cu amendamentul PSD referitor la creşterea cu 40% a punctului de pensie. Parlamentarii au decis, la propunerea PSD, cu 242 voturi ”pentru”, 147 ”împotrivă” şi 11 abţineri, abrogarea articolului potrivit căruia punctul de pensie se majora cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare Legea sistemului public de pensii care prevede majorarea acestuia cu 40%.

Premierul Ludovic Orban a spus că nu s-a putut majora punctul de pensie cu mai mult de 14%, anul acesta, deoarece România ar fi putut intra în incapacitate de plată. Mai mult, premierul a spus că va face tot ce îi stă în pputere să oprească majorarea de 40% votată din nou în Parlament de social-democrați.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI