Protest important la Viena împotriva restricțiilor. S-a lăsat cu violențe. Poliția a trecut la arestări

Nicu Stan 06.03.2021, 23:00
Protest important la Viena împotriva restricțiilor. S-a lăsat cu violențe. Poliția a trecut la arestări

Protest important la Viena împotriva restricțiilor. S-a lăsat cu violențe. Poliția a trecut la arestări. Ce se întâmplă în Capitala austriacă, citiți în articolul de mai jos.

Austriecii au ieșit în stradă împotriva restricțiilor aduse de pandemie. Care le sunt solicitările

A avut loc un protest important la Viena împotriva restricțiilor. S-a lăsat cu violențe, iar poliția a trecut chiar la arestări în rândul protestatarilor. Mii de oameni au protestat din nou sâmbătă în centrul Vienei împotriva restricţiilor introduse pentru combaterea pandemiei de coronavirus, relatează AFP.

De asemenea, poliţia austriacă a anunţat că a făcut mai multe arestări, în timp ce au fost semnalate ciocniri între manifestanţi şi contra-manifestanţi de stânga.

Proteste anti-restrictii, în Viena
Proteste anti-restrictii, în Viena

Protestatarii au uitat definitiv regulile sanitare în timpul amplului protest

De asemenea, majoritatea participanţilor la protest nu purtau mască şi nu respectau distanţa fizică în timp ce au traversat centrul oraşului spre Parcul Prater, unde partidul de extremă-dreapta FPO a îndemnat la adunare.

Austria a ieșit din ultimul lockdown în luna februarie a acestui an. Atunci au fost redeschise şcolile, magazinele şi muzeele. Însă protestatarii manifestează împotriva măsurilor aflate încă în vigoare. În Austria încă sunt închise restaurantele și cafenelele. În plus, oamenii au protestat și împotriva testelor obligatorii pentru copiii care sunt prezenţi fizic în şcoli.

Un fost ministru acuză guvernul că duce o politică nebună

De asemenea, în cadrul unei intervenţii în faţa mulţimilor, fostul ministru de interne al FPO Herbert Kickl a acuzat guvernul că duce o politică ”nebună şi bizară”. Astfel, manifestanţii au scandat sloganuri şi au afişat pancarte cu texte care cereau demisia lui Sebastian Kurs, cancelar de centru-dreapta.

La manifestaţiile precedente din Viena împotriva măştilor de protecție şi restricţiilor impuse de pandemie, au fost prezenţi şi membri ai extremei-drepte, inclusiv neonazişti.

Numărul de infectări, tot mai mare în Austria

Nu în ultimul rând, numărul cazurilor de contaminare raportate în fiecare zi a crescut în ultimele săptămâni, în Austria. Astfel, sâmbătă au fost înregistrate peste 2.500 de noi cazuri de infectări cu virusul ucigaș.

Conform ministrului Sănătăţii, Rudolf Anschober, varianta britanică a covidului, mult mai contagioasă, domină în Austria. Pe de altă parte, autoritățile din România au decis carantinarea Timișoarei, orsașul cu ceea mai marfe rată de infectare la mia de locuitori.

Timișoara, 14 zile în carantină

Trebuie să ne uităm la situaţia în care ne aflăm acum. Timişoara are cea mai mare incindenta dintre municipiile care au incidenţa mare. În ultima perioadă am asistat la o creştere zilnică. În acelaşi timp, în sectorul sanitar există o presiune foarte mare, paturile de ATI sunt pline şi greutatea de a găşi locuri pentru pacienţii cu oxigen.

De ce sectorul sanitar acum este sub o presiune mai mare acum decât în noiembrie – decembrie. Pentru că acesta vine peste valul trecut, iar secţiile de ATI nu sunt goale, ele vin cu pacienţi din valul trecut, şi asta înseamnă că putem să ajungem oricând să nu mai avem locuri. Este clar, singură metodă de a limita raspândirea virusului este limitarea deplasărilor, binenţeles şi masca şi igienă”, a declarat Raed Arafat, șeful Departamentului de Situații de Urgență.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI