S-a aflat cine este autorul atacului de la Viena. A fost condamnat în 2019 fiindcă a încercat să se ducă în Siria

Mihai Roșoiu 03.11.2020, 15:23
S-a aflat cine este autorul atacului de la Viena. A fost condamnat în 2019 fiindcă a încercat să se ducă în Siria

S-a aflat cine este autorul atacului de la Viena! Era doar o chestiune de ore până când identitatea celui care a provocat moartea a patru persoane să fie aflată. Luni seara, în centrul capitalei Austriei, a avut loc un atac armat soldat cu decesul a patru oameni.

Au atacat în ultima zi dinaintea intrării în carantină

Așa cum s-a întâmplat și în alte atentate asemănătoare, au fost semnalate atacuri în mai multe zone ale Vienei. Totul s-a petrecut luni seara. Polițiștii cred că evenimentul a fost bine ticluit pentru că începând de azi, capitala Austriei intră în carantină. Așa că oamenii au dorit să se bucure de câteva ore de relaxare înainte de intrarea în vigoare a restricțiilor.

Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții poliției austriece, la momentul atacului s-a crezut că au existat cel puțini doi autori. Unul dintre cei care au semănat panica în Viena.

Centrul Vienei a fost teatru de lupta in urma atacului
Centrul Vienei a fost teatru de lupta in urma atacului

Astăzi, în jurul prânzului, Ministrul austriac de Interne, Karl Nehammer a dezvăluit identitatea atacatorului. Surprizele au fost mari. Se pare că tânărul în vârstă de 20 de ani avea cetățenie austriacă. În mod surprinzător, el a fost arestat în anul 2019. Adolescentul încercase să meargă în Siria, motiv pentru care fusese condamnat.

Luni seara, tânărul a comis îngrozitoarea faptă. Atacul de la Viena, soldat cu decesul a patru persoane a avut un autor ce s-a născut în Macedonia de Nord și avea cetățenie austriacă.

Atacul din Viena s-a produs la câteva zile după incidentele din Franța

Luni seară vestea că încă un stat european s-a confruntat cu un atac terorist a făcut ca cetățenii să înmărmurească. Se pare că la Viena, mai mulți atacatori au deschis focul asupra oamenilor aflați în centrul capitalei austriece.

Aceștia se bucurau de ultimele ore de dinainte de impunerea restricțiilor înainte de reinstaurarea carantinei când au auzit focuri de armă. Cetățenii din Viena au avut la dispoziție orele de dinainte de miezul nopții pentru a se putea plimba pe străzi și a lua loc la terase, însă s-au confruntat cu un incident.

La nici 24 de ore de la producere, s-a aflat cine este autorul atacului de la Viena. Imediat după incident, Cancelarul Austriei a postat un mesaj impresionant pe Twitter:

“Trecem prin momente dificile. Vreau să mulțumesc tuturor serviciilor de urgență care își riscă viața, mai ales astăzi, pentru siguranța noastră. Poliția va lua măsuri decisive împotriva autorilor acestui îngrozitor atac terorist. Nu ne vom lăsa intimidați de terorism și vom lupta cu toate mijloacele, cu hotărâre.” a scris Sebastian Kurz pe Twitter.

Urmăriți Impact.ro și pe